Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Technisch Adviesbureau en Installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht B.V. ontving maandag 20 november als eerste bedrijf het vrijwillige STEK EPBD-aircocertificaat uit handen van Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) en SGS INTRON Certificatie.

Uitreiking 1e EPBD-certificaat

Het Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)-aircocertificaat wordt verstrekt aan bedrijven die aantoonbaar voldoen aan de eisen aan het keuren van en adviseren over airconditioninginstallaties van 12 kilowatt of meer op gebouwniveau. Gecertificeerde bedrijven kunnen specifiek adviseren over:

  • Verbetering van de energieprestatie van gebouwen;
  • Het besparen van energiekosten;
  • Comfort;
  • Het verlagen van de CO2-uitstoot.

Europese EPBD-verplichting

Gebouwbeheerders en -eigenaren moeten volgens de keuringsplicht eens in de vijf jaar hun airconditioningsysteem laten keuren. Dit geldt voor systemen op gebouwniveau met een totaal opgesteld koelvermogen van 12 kW of groter. De keuring van de installatie moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde deskundige. Alleen dan voldoet een beheerder of eigenaar aan de regels van de Europese EPBD-verplichting.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verkrijgen van het EPBD-certificaat neemt u contact op met SGS INTRON Certificatie via nl.intron@sgs.com of via 088 – 214 51 33.