Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS INTRON is partner in het project ‘Beton naar hoogwaardig beton’. In de grensregio van Vlaanderen en Nederland wordt gebouwd aan een installatie die betonpuin gaat breken en scheiden in de oorspronkelijke componenten cementsteen, zand en grind (met gebruik van SLIMBREKER-technologie).

Logo Interreg Vlaanderen-Nederland

Cementsteen wordt in een microgolfoven gedehydrateerd tot nieuw bindmiddel. Zo kan nieuw, hoogwaardig beton worden gemaakt uit betonpuin. Om het materiaalgebruik te beperken zal ook specifiek vezelverstevigd beton worden ontwikkeld.

Deze innovatie biedt een oplossing voor het groeiende aantal klanten dat op zoek is naar hoogwaardige (beton)producten met een zo laag mogelijke milieu-impact. 

Deelnemers project

Deelnemers aan het project zijn de Vrije Universiteit Brussel, VITO, MEAM, CBS Beton, Katholieke Universiteit Leuven, SCC, SGS INTRON, Concrete Valley Group B.V. en het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen.

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Het project ‘Beton naar hoogwaardig beton’ is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.