Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS INTRON Certificatie heeft het eerste Concrete Sustainability Council (CSC)-certificaat van Spanje mogen overhandigen aan HeidelbergCement Spain voor de verantwoorde herkomst van beton. Het certificaat met niveau zilver is uitgereikt aan betoncentrale Hanson Hispania Hormigones Zona Franca te Barcelona.

Hanson Barcelona

Met het certificaat toont HeidelbergCement aan, na CSC-certificering van diverse vestigingen in Duitsland en Nederland, ook voor hun locatie in Spanje te voldoen aan de eisen van het CSC.

Spanje is het derde land waar SGS als eerste een CSC-certificaat heeft overhandigd, na gelijktijdige uitgifte van de eerste certificaten in Nederland en certificering in de Verenigde Staten.

CSC-certificering en de voordelen

Het CSC heeft een certificatiesysteem opgesteld voor de verantwoorde herkomst van beton. Het certificatiesysteem is ontwikkeld om producenten van beton, cement en toeslagmaterialen inzicht te geven in de wijze waarop het milieuvriendelijk, maatschappelijk en economisch verantwoord presteert en is wereldwijd toepasbaar.

Bedrijven in het bezit van CSC-certificering verwerven een betere merkreputatie en kunnen onder meer profiteren van het groene inkoopbeleid van de overheid en erkenning van duurzame keurmerken, waaronder BREEAM- en DGNB-certificering.

Als medeoprichter van het CSC biedt SGS CSC-certificering voor de verantwoorde herkomst van beton, cement en toeslagmaterialen. Wij bieden certificering voor alle beschikbare niveaus. Neem voor meer informatie contact op met SGS INTRON Certificatie via nl.intron@sgs.com of +31 (0)88 214 51 33.