Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Wist u dat er aan speelgoed heel wat wet- en regelgeving verbonden is? Als consument, inkoper of kwaliteitsmedewerker stelt u zichzelf vaak de volgende vragen: hoe veilig is het? Laat er niets los? Welke stoffen zijn erin verwerkt? Het is vanzelfsprekend dat er aan bepaalde veiligheidsnormen moet worden voldaan, en die zijn op Europees niveau bepaald.

Robot with vibrant colours

In juni 2018 heeft het Europees Comité voor Standaardisatie (CEN) een nieuw amendement toegevoegd aan EN 71-3:2013 + A3:2018: de nieuwe speelgoedstandaard voor “Migratie van bepaalde Elementen”. Deze richtlijn moet ervoor zorgen dat de nationale standaarden, die in conflict staan met Europese wetgeving, ten laatste in december 2018 worden teruggeroepen. Daarnaast is er ook een amendement toegevoegd aan EN 71-1: 2014 + A1:2018, waarbij er nieuwe vereisten zijn voor koorden en projectielen bij speelgoed.

Beide amendementen zorgen ervoor dat er heel wat verandert. Maar wat betekent dit voor u, als inkoper of kwaliteitsmedewerker in de speelgoedbranche? Om tegemoet te komen aan al uw vragen organiseren wij een training, waarbij het volgende wordt toegelicht:

  • Introductie wet- en regelgeving in de EU
  • Speelgoedrichtlijn
  • Verplichtingen van marktdeelnemers
  • EG-verklaring van overeenstemming
  • Veiligheidsbeoordeling
  • Productiecontrole
  • Technisch dossier
  • Speelgoednormen
  • Recente ontwikkelingen

De training zal plaatsvinden op 15 november in onze kantoren te Spijkenisse. Voor meer informatie of registratie kunt u contact opnemen met nl.toys@sgs.com.