Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De Brexiteers binnen de Britse Conservatieve Partij hebben de hulp ingeschakeld van oud Maco Customs Service directeur Hans Maessen bij het oplossen van het Iers/Noord-Ierse grensprobleem.

Hij zoekt een manier om die grens open te houden nadat het Verenigd Koninkrijk de douane-unie heeft verlaten.

“De Britse regering heeft onlangs haar voorstellen voor de VK-EU-relatie na de Brexit gepubliceerd. Zoals het er nu uitziet, zullen deze voorstellen niet aanvaardbaar zijn voor de EU. Dit kan leiden tot een Brexit zonder deal op WTO-voorwaarden. De gevolgen kunnen ernstig zijn, aangezien de handel zwaar beïnvloed zou worden en grensformaliteiten zouden leiden tot een uitsplitsing van toeleveringsketens.

Het hoeft echter niet zo te gaan. Hoewel de posities van het VK en de EU op dit moment erg ver uit elkaar liggen, is het mogelijk om een harde Brexit te verwezenlijken en toch frictieloze grenzen te behouden. Op deze manier kan het VK zowel de interne markt als de douane-unie verlaten, maar kunnen toeleveringsketens blijven functioneren en de grenzen (waaronder die tussen Ierland en Noord-Ierland) transparant blijven.”

Zijn voorstellen hebben zowel de Nederlandse als de Engelse pers gehaald; de Volkskrant1Limburg en The Sun hebben hierover bericht.

Voor SGS Maco is het uiterst interessant om betrokken te zijn bij het oplossen van het grootste douanevraagstuk van deze tijd. Blijf onze nieuwsberichten volgen om op de hoogte te blijven van alle Brexit ontwikkelingen!

 

Lees hier de 13 voorstellen van SGS Maco die de weg banen voor een ordelijke Brexit.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SGS Maco Customs via email.