Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Bewust veilig werken is van levensbelang voor uw medewerkers. Met de Veiligheidsladder (VHL) krijgt u inzicht in de veiligheidscultuur binnen uw organisatie. Daarbij meet u ook de houding en gedrag van de medewerkers ten aanzien van veiligheid. Met VHL-certificering maakt u aantoonbaar hoe bewust uw organisatie omgaat met veiligheid.

Veiligheidscultuur

De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn te meten en continu te verbeteren.

Door het verbeteren van de houding en gedrag bij de medewerkers kunnen het aantal onveilige situaties teruggebracht worden.

 

Veiligheidsbewustzijn en -gedrag wordt geschaald in vijf laddertreden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, hoe hoger de score. De score wordt bepaald op basis van achttien bedrijfskarakteristieken, waaronder medewerkersbetrokkenheid, competentie, training en incidentenmelding. Bedrijven kunnen ervoor kiezen zich te laten certificeren om het Veilig Bewust Certificaat te behalen.

 

De Veiligheidsladder is een aanvulling op systeemnormen zoals ISO 45001 en VCA.

We geven graag uitleg over de certificeringsmogelijkheden tegen deze veiligheidsnormen.