Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Veel organisaties zijn zich onvoldoende bewust van het belang van informatiebeveiliging. Echter de gevolgen zijn groot als er bijvoorbeeld door een hack of een datalek persoonsgegevens in de verkeerde handen terechtkomen.

informatiebeveiliging

Door ontwikkelingen in de privacywetgeving worden informatiebeveiliging en privacywetgeving vaak in één adem genoemd. Toch gaat informatiebeveiliging niet alleen over het beschermen van persoonsgegevens.

 

 

Wat is informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging gaat over het beschermen van alle informatie die een belangrijke waarde vertegenwoordigt voor uw organisatie.

 

Informatiebeveiliging is van toepassing op allerlei organisaties en nuttig voor alle organisaties die omgaan met het opslaan en bewerken van vertrouwelijke informatie.

 

Met de ISO/IEC 27001-norm kunnen organisaties aan hun stakeholders aantonen dat zij informatiebeveiliging zeker gesteld hebben in hun bedrijfsvoering. In de norm wordt beschreven hoe informatiebeveiliging procesmatig ingericht zou kunnen worden. Doordat de norm opgesteld is volgens de High Level Structure (HLS) kan hij goed geïntegreerd worden in uw bestaande managementsysteem.

 

Voordelen van ISO/IEC 27001 certificering

  • U toont aan dat informatiebeveiliging op alle niveaus binnen uw organisatie belangrijk wordt gevonden.
  • U geeft zekerheid naar klanten en werknemers dat u veilig omgaat met hun (privé)gegevens.
  • U draagt bij aan het voldoen aan relevante wet- en regelgeving.
  • U vermindert risico’s en de kans op incidenten op gebied van gegevensbeveiliging.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om data veilig te houden? 

Wilt u meer weten over ISO/IEC 27001? En certificering door SGS? Kijk dan eens op www.sgs.nl/iso27001 of neem contact op met Paul van Meggelen. Hij kan u er meer over vertellen

+31 (0) 88 214 3762

nl.certificatie@sgs.com