Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Als organisatie heeft u een belangrijke rol bij het creëren van een veilige werkomgeving. De medewerkers binnen uw organisatie dragen daar ook aan bij. Daarom is het belangrijk dat alle medewerkers voldoende veiligheidsbewustzijn hebben.

Veiligheidscultuur

De Veiligheidsladder helpt bij het verbeteren van houding, gedrag en cultuur ten aanzien van veiligheid binnen uw organisatie. Certificering tegen de Veiligheidsladder helpt daarbij ook bij het aantonen van uw betrokkenheid ten aanzien van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

 

Organisaties worden opgeroepen om meer te investeren in de veiligheidscultuur

Organisaties worden (door het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Inspectie SZW) opgeroepen om meer te investeren in de veiligheidscultuur binnen hun organisatie.

Met de veiligheidscultuur wordt aangegeven hoe er met veiligheid omgegaan wordt in een organisatie. Gedrag, meningen, beleid en procedures maken deel uit van de veiligheidscultuur van een organisatie. 

 

Inspecteur-generaal Marc Kuipers van Inspectie SZW: “Helaas is veilig werk niet vanzelfsprekend. Ik roep organisaties op meer werk te maken van veilige arbeidsmiddelen, veiligheidsprocedures en een cultuur van gezond en veilig werken. Organisaties zouden ervan doordrongen moeten zijn dat veiligheid en gezondheid bij het werk staat of valt met de cultuur in de organisatie.“

 

Lees hier het volledige bericht van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Inspectie SZW.

 

SCL-Veiligheidsdag op 3 juli

Op 3 juli organiseert NEN de SCL-Veiligheidsdag. Tijdens deze dag wordt de toegevoegde waarde van de Veiligheidsladder besproken en hoe de Veiligheidsladder organisaties al heeft geholpen bij het creëren van veiligheidsbewustzijn. Wij zijn ook aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Komt u ook?

 

Overgangsregeling ProRail - Kabelaannemers en Boorbedrijven

Op 21 maart heeft ProRail tijdens een NSTT-bijeenkomst de ambities ten aanzien van de Veiligheidsladder nader toegelicht. Gedurende de bijeenkomst zijn de nodige vragen gesteld over het besluit. Om tegemoet te komen naar de Kabelaannemers en Boorbedrijven is er een overgangsregeling ingesteld, lees hier meer

 

Governance Code Veiligheid in de Bouw

Een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers (bouw, weg- /water- /spoorinfra en installatietechniek) hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur in brede zin verbetert. Hiervoor hebben zij de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) opgesteld. Het doel is om gezamenlijk de veiligheid in de gehele keten te verbeteren.

 

Kennisplatform Come Together

Op 11 april hebben gebruikers van de Veiligheidsladder ervaringen met elkaar gedeeld, bekijk hier de presentaties. De volgende bijeenkomst van het kennisplatform Come Together wordt georganiseerd in september. Wilt u er dan ook bij zijn, meldt u zich dan op hun website aan.

 

 

Contact

 

Wilt u meer weten over de Veiligheidsladder? En certificering door SGS?

Clarien Reit kan u er meer over vertellen.

+31 (0) 88 214 3756

 

e nl.certificatie@sgs.com