Contact

Waar bent u naar op zoek?

Kernenergiewetvergunning voor veilig werken met de HXRF

March 13, 2020
Chroom6 HXRFmeting

Om op locatie onderzoek te doen naar chroom-6, gebruiken wij de handheld XRF. Bedrijven die met het apparaat werken, zijn volgens de Kernenergiewet (KEW) verplicht om de gelijknamige vergunning in huis te hebben. SGS is in het bezit van deze vergunning en voldoet daarmee aan alle veiligheidsnormen voor mens en milieu.

Waarom deze vergunning?

De HXRF kan met behulp van röntgenstraling zware metalen meten. De kernenergiewetvergunning heeft als doel mens en milieu tegen de schadelijke gevolgen van deze straling te beschermen. Via de Kernenergiewet is daarom geregeld dat bedrijven de nodige maatregelen moeten nemen om veilig met de HXRF om te gaan.

Veiligheid voorop

Concreet betekent dit dat al onze medewerkers die met het apparaat werken hiervoor een stralingsveiligheidscursus volgden. Ook hebben we onder andere een stralingsdeskundige in huis, voldoen we aan de normen wat betreft milieubelasting en is blootstellingsonderzoek gedaan. Verder worden de XRF- scanners opgeborgen en vervoerd volgens de geldende richtlijnen.

Ook kwaliteitskeurmerk

Wij garanderen naast een veilige werkwijze ook kwalitatief goed onderzoek met de HXRF. We zijn een van de weinige bedrijven met een RvA accreditatie voor de HXRF. We gebruiken deze methodiek - in combinatie met een sneltest - om op locatie chroom-6 aan te tonen. Ook andere zware metalen als zink, lood, kobalt, nikkel en cadmium zijn met de HXRF te meten.

Meer informatie

Meer weten over de veilige inzet van de HXRF? Neem voor meer informatie contact op met Steven van Wees via 088 – 214 66 00 of steven.vanwees@sgs.com.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland