Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS heeft in opdracht van AZ en in samenwerking met Royal HaskoningDHV de dakconstructie van het AZ-stadion onderzocht welke op 10 augustus 2019 deels was ingestort. SGS INTRON heeft in haar materiaaltechnisch laboratorium in Sittard onderzoek gedaan naar de lasverbindingen en SGS Nederland te Beilen heeft ter plaatse de niet-ingestorte delen niet-destructief onderzocht.

AFAS Stadion AZ Alkmaar

Bij het onderzoek zijn de beschadigde lassen in de onder- en bovenregel van vakwerkliggers destructief onderzocht. De lassen zijn visueel, macroscopisch en microscopisch onderzocht.

Daarnaast zijn enkele eigenschappen van de lassen, het moedermateriaal en de coating bepaald.  De resultaten zijn gerapporteerd aan AZ en Royal HaskoningDHV. Het eindrapport van Royal HaskoningDHV is 10 april 2020 door A.Z. Vastgoed B.V. beschikbaar gesteld.

Onderzoek naar constructieve veiligheid van gebouwen?

Bent u eigenaar of beheerder van een gebouw of constructie en heeft u vragen over de constructieve veiligheid? Dan komen wij graag met u in contact en bespreken wij de mogelijkheden. 

Voor vragen neemt u contact op met Mursel Sahin via mursel.sahin@sgs.com of 088 - 214 52 04.