Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Het exporteren van dierlijke bijproducten naar niet EU landen kent behoorlijk wat haken en ogen. Wanneer er een analyse van monsters in Nederland nodig is van deze partijen levert dit veel extra papierwerk op. Zo moet er onder andere de benodigde ‘health’ certificaten toegevoegd worden voordat het wederom in de EU wordt toegelaten.

Monsters van dierlijke (bij)producten invoeren
Vanuit de EU zijn er hoge eisen op het gebied van gezondheid en voedselveiligheid voor het importeren van dierlijke producten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) keurt deze producten regelmatig. Dit om te voorkomen dat onveilige producten en dierziekten de EU binnenkomen. Bij invoer is normaliter een veterinair certificaat (gezondheidscertificaat) van een bevoegde veterinaire autoriteit uit het betreffende land verplicht. Het importeren van dierlijke producten uit een EU-land vraagt om een EU-gezondheidscertificaat. Voor (controle) monsters is dit vaak veel werk, waardoor alles extra vertraagd wordt.

SGS Nederland beschikt echter over een invoerontheffing om categorie 3 materiaal (materiaal van dierlijke herkomst of oorsprong) als monster in ontvangst te nemen voor onderzoek en diagnose. 
Via eigen koeriers of externe koeriers komen de vele monsters over de hele wereld naar Spijkenisse. Hier worden ze ingeschreven, of zijn reeds ingevoerd via het elektronische systeem, en geanalyseerd. Na analyse worden de monsters vernietigd en garandeert SGS dat ze niet in de voedselketen komen.

Hiertoe dient het product gelabeld te worden als monster met een opdrachtformulier voor analyses en naar ons wordt opgestuurd, waarna wij de analyses en (bij voorkeur digitaal) de rapportage verzorgen.

Analyseren van dierlijke (bij)producten
Naast bovenstaande dragen wij graag zorg voor het analyseren van uw voedingsmiddelen. Het  laboratorium in Spijkenisse beschikt over breed pakket microbiologische en chemische analyses. Wij hebben een wereldwijd SGS netwerk met onder andere expertise centers op het gebied van bijvoorbeeld allergenen, authenticiteit, GMO, pesticiden en vitaminen. 

Meer informatie
Wij bespreken de procedure in detail graag persoonlijk met u. Neem gerust contact met ons op via e-mail of via telefoonnummer +31 (0)88 214 4500.