Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Per 1 juli is de douane inklaringsportal FASAH gekoppeld aan de SASO SABER portal, met als doel het aanscherpen van de controle of goederen voldoen aan SASO gerelateerde standaarden.

Alle zendingen moeten worden ingeklaard met een geldig Shipment Certificate of Conformity (SCOC). 
Indien geen SCOC is afgegeven, wordt de zending retour gestuurd naar het land van herkomst. 

SGS is een geaccrediteerde certificeringsinstantie en assisteert SASO en het Ministerie van Handel al meer dan twaalf jaar op het gebied van productconformiteit.


We bieden verschillende diensten om klanten te helpen bij het voldoen aan de Saoedische technische voorschriften en Saoedische normen.

Afhankelijk van de aard van het product kan SGS helpen met:

  • Het afgeven van Product Certificaten en Shipment Certificaten
  • Het registreren van producten in het SABER-systeem die de importeur op de Saoedische markt wil brengen. Het is namelijk verplicht deze te registreren in SABER voordat een productcertificaat kan worden afgegeven
  • Het uitbrengen van technische beoordelingsrapporten voor producten die niet onder een specifiek technisch standaard vallen. Dit ter ondersteuning van claims over naleving van relevante Saoedische normen

Onze ervaring in het beheren van product conformiteitsprogramma's over de hele wereld stelt ons in staat om exporteurs efficiënte, uitgebreide en op maat gemaakte oplossingen te bieden en ervoor te zorgen dat hun zendingen in overeenstemming zijn met de lokale eisen. 

Meer informatie
Neem gerust contact op via e-mail of telefoonnummer +31 (0)88 214 3971.