Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Met de komst van de COVID-19 vaccins is de transport- en distributiesector zich aan het voorbereiden op het temperatuur gecontroleerd medicijnentransport.

Na het hoopvolle nieuws dat meerdere vaccins goede testresultaten laten zien merken we dat de transportketen zich gaat voorbereiden op de komst van de vaccins.
De Europese Unie heeft hiervoor de EU-GDP richtlijn opgesteld. In de markt wordt deze richtlijn gezien als de maatstaaf voor het temperatuur gecontroleerd transport van medicijnen.

U kunt bij SGS terecht voor GDP-trainingen en certificatie tegen de EU-GDP richtlijn

Certificatie van de EU-GDP richtlijn

Wilt u een aantoonbaar bewijs dat uw organisatie een betrouwbare partner is voor temperatuur gecontroleerde opslag en transport van medicatie? Kies dan vandaag nog voor GDP-certificatie.

Na het doorlopen met goed gevolg van onze GDP-audit ontvangt uw organisatie een rapport en certificaat ten behoeve van de temperatuur gecontroleerde opslag en transport van medicatie.

Belangrijk om te weten! Wanneer u langer dan 72 uur medicijnen wilt opslaan dan dient u een Groothandelsvergunning te behalen via Pharmatec.

GDP-trainingen

Onderstaande trainingen worden door onze auditoren verzorgd. Hun dagelijkse praktijkervaring in de materie is zeker een meerwaarde.

Bewustwording GDP-chauffeurs

Chauffeurs in uw organisatie spelen een essentiële rol in het beheersen van de kwaliteit van geneesmiddelen. Door bewustwording van wet- en regelgeving en het belang van hun betrokkenheid, is uw organisatie beter in staat de risico’s te beheersen. In korte sessies van een halve dag worden de chauffeurs bewust gemaakt van de invloed van hun eigen handelen op het eindproduct en van de eventuele risico’s. Dit gebeurt op basis van de GDP-richtlijn 2013/C 343/01. Bekijk hier de GDP-chauffeurs bewustwordingstraining.

Normkennis GDP-richtlijn

In deze 1-daagse training doen deelnemers inzicht op over de inhoud en de opbouw van de EU- richtlijn inzake goede distributiepraktijken, daarbij wordt ook aandacht besteed aan de interpretatie van de richtlijn. Met behulp van workshops wordt een vertaalslag gemaakt naar de eigen organisatie, de deelnemers krijgen praktische tools voor het implementeren van de richtlijn in hun eigen organisatie. Bekijk hier de trainingsdata van de normtraining.

Verdieping GDP- richtlijn voor RP's

Aansluitend op de normkennistraining bieden wij een verdiepingstraining. Deze training is bedoeld om de responsible person (RP, ofwel verantwoordelijke persoon van de groothandelaren) op te leiden zoals gesteld is in de GDP- richtlijn.

Deelnemers krijgen in deze 1-daagse training een verdieping van hun kennis op gebied van de GDP- richtlijn. De trainer besteedt aandacht aan het wettelijk kader en de gerelateerde informatiebronnen omtrent de EU- richtlijn 2013/C 343/01. Door middel van workshops en vragen wordt er een vertaalslag gemaakt naar de praktijksituatie van de deelnemers. Bekijk hier de trainingsdata voor de verdiepingstraining.