Contact

Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe standaarden voor visproducten

January 25, 2021
orig fish on ice 344x252

Als producent en leverancier in de vissector heeft u te maken met verschillende wetgevingen en controles met betrekking tot voedselveiligheid. Als producent in de vissector zijn er verschillende etiketteringseisen en microbiologische en chemische eisen waar u rekening mee moet houden.

Als u actief bent in de vissector moet u rekening houden met microbiologische eisen (EG 2073/2005), chemische eisen (EG 1881/2006) en regelgeving rondom etikettering. De NVWA heeft in november 2020 de regelgeving rondom etikettering verder aangescherpt.

Bij ons kunt u terecht voor alle informatie rondom deze eisen en voor visanalyses om zeker te zijn dat u aan deze eisen voldoet. Wij ondersteunen u daarnaast ook graag met consultancy om te bepalen welke analyses uitgevoerd dienen te worden, maar ook voor advies over de voedingswaarde en vitamines op het etiket bent u bij ons aan het juiste adres.

Om de veiligheid en kwaliteit van vis te garanderen voeren wij bijvoorbeeld de volgende analyses uit:

  • Chemische analyses zoals:
    • zware metalen (cadmium, kwik, arseen, lood);
    • sulfiet, TVBN (totaal vluchtige stikstofbasen );
    • indol.
  • Authenticiteit (zoals vissoort bepaling DNA)
  • Histamine
  • Microbiologisch onderzoek

Benieuwd naar ons complete aanbod visanalyses? Bekijk deze hier.

Wij beoordelen gisten en schimmel analyses in drie dagen
Wist u dat wij als eerste in Nederland zijn geaccrediteerd om volgens ISO 21527-1/2 (AFNOR BKR 23/11-12/18) gisten en schimmel analyses op vis met een doorlooptijd van drie dagen te rapporteren in plaats van de gebruikelijke vijf dagen in de sector. 

U kan alle monsters digitaal indienen*
SGS biedt u de mogelijkheid om de monsters digitaal in te dienen. Via dit digitale systeem kunt u direct de resultaten inzien, rapporten downloaden en trends volgen. Tevens kunt u hiermee de gegevens exporteren naar Excel. Desgewenst kunnen wij ook de monstername en het transport van monsters voor u verzorgen. 

*Vraag naar de voorwaarden omtrent deze digitale indiening van monsters via nl.afl.sales@sgs.com.

Service op niveau bij SGS
Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering bieden wij u een totaalpakket aan diensten om de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten te waarborgen en te optimaliseren. In onze geaccrediteerde laboratoria kunnen wij snel en objectief betrouwbare analyses uitvoeren op uw producten.

Wilt u weten of uw visproducten voldoen aan de nieuwe kwaliteit- en veiligheidsstandaarden? Wij helpen u graag met elke stap in het proces. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij zijn bereikbaar via email nl.afl.sales@sgs.com of telefonisch via +31 (0)88 214 4500.

 

Verwante nieuws

main feature food production
Business nieuwsSeptember 17, 2021

REALIZE – het programma voor een succesvolle voedselveiligheidscultuur

Dit programma helpt bedrijven een succesvolle voedselveiligheidscultuur te bereiken en te voldoen aan de nieuwste GFSI-vereisten.
main feature bee on flower
Business nieuwsDecember 17, 2020

Het antwoord op al uw vragen rondom de verplichte milieuregistratie en -certificering in de sierteelt

De duurzame productie van sierteeltgewassen wordt steeds belangrijker. Niet alleen de overheid, ook afnemers en de marktplaats vinden dat bloemen en planten met respect voor natuur en milieu geproduceerd en verhandeld moeten worden. Royal FloraHolland stelt de digitale milieuregistratie en -certificatie binnenkort verplicht voor al haar aanvoerders.
main feature sunflowers
Business nieuwsOctober 07, 2020

Milieuregistratie en -certificering in de sierteelt

Duurzame productie en producten zijn de toekomst. Dit geldt ook voor de sierteeltsector. Royal FloraHolland vraagt al hun aanvoerders om digitale milieuregistratie te voeren en een milieucertificaat te behalen. Het verkrijgen van een milieucertificaat bestaat uit drie stappen: selecteren, registreren en certificeren.
main feature milk in bottles
Business nieuwsMay 13, 2020

Ondersteuning in het exporteren en analyseren van dierlijke producten onder één dak

Het exporteren van dierlijke bijproducten naar niet EU landen kent behoorlijk wat haken en ogen. Wanneer er een analyse van monsters in Nederland nodig is van deze partijen levert dit veel extra papierwerk op. Zo moet er onder andere de benodigde ‘health’ certificaten toegevoegd worden voordat het wederom in de EU wordt toegelaten.

Gerelateerde Nieuws

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland