Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Als producent en leverancier in de vissector heeft u te maken met verschillende wetgevingen en controles met betrekking tot voedselveiligheid. Als producent in de vissector zijn er verschillende etiketteringseisen en microbiologische en chemische eisen waar u rekening mee moet houden.

Als u actief bent in de vissector moet u rekening houden met microbiologische eisen (EG 2073/2005), chemische eisen (EG 1881/2006) en regelgeving rondom etikettering. De NVWA heeft in november 2020 de regelgeving rondom etikettering verder aangescherpt.

Bij ons kunt u terecht voor alle informatie rondom deze eisen en voor visanalyses om zeker te zijn dat u aan deze eisen voldoet. Wij ondersteunen u daarnaast ook graag met consultancy om te bepalen welke analyses uitgevoerd dienen te worden, maar ook voor advies over de voedingswaarde en vitamines op het etiket bent u bij ons aan het juiste adres.

Om de veiligheid en kwaliteit van vis te garanderen voeren wij bijvoorbeeld de volgende analyses uit:

  • Chemische analyses zoals:
    • zware metalen (cadmium, kwik, arseen, lood);
    • sulfiet, TVBN (totaal vluchtige stikstofbasen );
    • indol.
  • Authenticiteit (zoals vissoort bepaling DNA)
  • Histamine
  • Microbiologisch onderzoek

Benieuwd naar ons complete aanbod visanalyses? Bekijk deze hier.

Wij beoordelen gisten en schimmel analyses in drie dagen
Wist u dat wij als eerste in Nederland zijn geaccrediteerd om volgens ISO 21527-1/2 (AFNOR BKR 23/11-12/18) gisten en schimmel analyses op vis met een doorlooptijd van drie dagen te rapporteren in plaats van de gebruikelijke vijf dagen in de sector. 

U kan alle monsters digitaal indienen*
SGS biedt u de mogelijkheid om de monsters digitaal in te dienen. Via dit digitale systeem kunt u direct de resultaten inzien, rapporten downloaden en trends volgen. Tevens kunt u hiermee de gegevens exporteren naar Excel. Desgewenst kunnen wij ook de monstername en het transport van monsters voor u verzorgen. 

*Vraag naar de voorwaarden omtrent deze digitale indiening van monsters via nl.afl.sales@sgs.com.

Service op niveau bij SGS
Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering bieden wij u een totaalpakket aan diensten om de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten te waarborgen en te optimaliseren. In onze geaccrediteerde laboratoria kunnen wij snel en objectief betrouwbare analyses uitvoeren op uw producten.

Wilt u weten of uw visproducten voldoen aan de nieuwe kwaliteit- en veiligheidsstandaarden? Wij helpen u graag met elke stap in het proces. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij zijn bereikbaar via email nl.afl.sales@sgs.com of telefonisch via +31 (0)88 214 4500.