Contact

Waar bent u naar op zoek?

SGS biedt Product Conformiteitsprogramma Marokko aan vanaf 1 mei 2021

April 12, 2021

Vanaf 1 mei 2021 bieden wij certificeringen aan voor export naar het Koninkrijk Marokko. Wij zullen controleren of de goederen voldoen aan de lokale gezondheids- en veiligheidseisen volgens het Conformity Assessment Programma.

Certificaat van Conformiteit 
Afhankelijk van de producten vindt de verificatie plaats in het land van uitvoer (vóór verzending van de goederen), of op de bestemming bij aankomst van de lading. Als de goederen voldoen aan de gestelde eisen kan er een Certificate of Conformity (CoC) worden afgegeven.

Controle in het land van herkomst 
Afhankelijk van het certificeringstraject, voorzien we één of een combinatie van de volgende interventies:

  • Inspectie voorafgaand aan verzending;
  • Testen in geaccrediteerde laboratoria;
  • Audit van productfabricageprocessen;
  • Documentaire verificatie en beoordeling van conformiteit met Marokkaanse normen en/of technische voorschriften.

SGS levert een CoC af als bewijs van bevredigende resultaten van alle interventies. De importeur, of zijn agent, zal het certificaat vervolgens uploaden in de website van het ministerie, Hierna accepteert of weigert SGS in Marokko dit na controle van de documenten.

Houd er rekening mee dat goederen die niet gecontroleerd worden in het land van herkomst gecontroleerd moeten worden geïnspecteerd bij aankomst in Marokko. 

Meer informatie over de producten die vóór verzending worden gecontroleerd vind je hier.

Controle op de bestemming
De importeur, of zijn agent, dient alle documenten en informatie met betrekking tot de lading in via de site van het ministerie. Hierna zal één of een combinatie van de volgende interventies worden uitgevoerd:

  • Documentaire verificatie;
  • Fysieke inspectie;
  • Bemonstering voor testen en analyse in geaccrediteerde laboratoria.

De resultaten worden geëvalueerd en resultaten (geaccepteerd/afgewezen) worden vastgelegd in het systeem van het ministerie.

Meer informatie over de producten die op bestemming worden gecontroleerd vind je hier.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit verificatieprogramma? Neem dan gerust contact op met ons Belgische team via e-mail of telefonisch via +32 (0)471 56 12 38 of ons Nederlandse team via email of telefonisch via +31 (0)88 214 39 03.

  • SGS Nederland B.V.

Malledijk 18,

, 3208 LA,

Spijkenisse, Nederland