Contact

Waar bent u naar op zoek?

Verenigd Koninkrijk verlengt deadline voor overgang van CE- naar UKCA-markering

August 26, 2021
CE to UKCA 344x252

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat zij de termijn voor de overgang van de CE-markering naar de nieuwe UKCA-markering met een jaar heeft verlengd tot 1 januari 2023.

Alle bedrijven die uiterlijk op 1 januari 2022 aan dienden te tonen dat hun producten aan de UKCA-voorschriften voldeden, hebben nu tot 1 januari 2023 de tijd om hieraan te voldoen. Dit geldt voor alle sectoren, met uitzondering van medische hulpmiddelen, waarvoor de deadline 30 juni 2023 geldt.

Lees meer op GOV.UK over de nieuwe richtlijnen van de Britse overheid.

SGS biedt UKCA-markering voor bouwmaterialen en -producten

SGS is een erkende instantie voor het UKCA-keurmerk voor bouwmaterialen en -producten en kan uw bedrijf helpen naar een soepele overgang. We ondersteunen u in goedkeuring van uw producten voor de Britse markt, evenals voor CE-markering.

UK Conformity Assessed

Zoals wellicht bekend heeft Groot-Brittannië, ofwel Engeland, Wales en Schotland, een vervanging op CE-markering geïntroduceerd. Dit keurmerk heet UKCA-markering, ofwel UK Conformity Assessed. Met UKCA-markering mogen producten op de Britse markt worden toegelaten en mag men deze verhandelen. Dit geldt niet voor Noord-Ierland, aangezien zij deel blijven uitmaken van de Europese vrijhandelszone. Daarom dienen producten die in Noord-Ierland worden verhandeld wel te zijn voorzien van CE-markering.

Brexit als aanleiding

Sinds 31 januari 2020 is het Verenigd Koninkrijk uit de vrijhandelszone van de Europese Unie gestapt. Tot aan 1 januari 2023 geldt een overgangsperiode, met uitzondering van medische hulpmiddelen waarvoor de deadline 30 juni 2023 is. Hierna zijn de Europese regels waarbij producten vrij binnen de Europese Unie kunnen worden verhandeld niet meer van toepassing op het Groot-Brittannië. Producten met CE-markering worden in Groot-Brittannië daarom niet meer automatisch erkend. Omgekeerd geldt hetzelfde voor Britse bedrijven die hun producten binnen de Europese markt willen verhandelen. Zij dienen te voldoen aan de Europese regelgeving.

Neem contact op

Voor meer informatie over UKCA-markering van uw bouwmaterialen of -producten kunt u contact opnemen met onze Salesafdeling. Vul het contactformulier in of bel met +31 (0)88 - 214 52 04.

Over SGS

Wij zijn SGS - 's werelds grootste test-, inspectie- en certificeringsbedrijf. Wij worden erkend als de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit. Onze 93.000 medewerkers opereren in een netwerk van 2.600 kantoren en laboratoria en werken samen aan een betere, veiligere en meer verbonden wereld.

Verwante nieuws

Plastic Polymer Granules
Plaatselijk ondernemingsnieuwsAugust 27, 2023

Zeer Zorgwekkende Stoffen

In bouwproducten zijn in het verleden stoffen toegepast die men nu niet meer wil toepassen, waaronder Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). Aangezien Nederland op weg is naar een circulaire economie, wil men voorkomen dat ZZS terechtkomen in producten die gemaakt worden van afvalstoffen die fungeren als nieuwe grondstoffen. SGS INTRON schreef enkele jaren geleden een inventarisatierapport, in opdracht van Rijkswaterstaat, waarin voor alle afvalstromen uit het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) is aangegeven welke ZZS relevant zijn.
Business nieuwsAugust 07, 2023

SGS Benelux reikt eerste MDR-certificaat uit aan Serrix

Fabrikanten van medische hulpmiddelen hebben tot mei 2024 de tijd om met MDR-certificatie toegang tot de Europese markt te behouden.

Actieteam CB23
Business nieuwsFebruary 09, 2023

Wat gaat er dit jaar gebeuren binnen het actieteam CB’23 toekomstig hergebruik

Eind juni 2022 heeft het actieteam Toekomstig hergebruik van Platform CB'23 een leidraad gepubliceerd met advies over hoe hergebruik kan worden gefaciliteerd door technische wet- en bouwregelgeving. Voorzitter Agnes Schuurmans neemt dit seizoen wederom de voorzittersrol op zich. Nu wordt het tijd onderdelen concreter te maken, zodat ze omgezet kunnen worden naar werkbare richtlijnen voor de praktijk.
World Map Showing Connections 1600px
Business nieuwsMay 09, 2022

Training en ontwikkeling via de SGS Academy - Wat kunt u in 2022 verwachten?

Training en ontwikkeling SGS Academy - Wat kunt u in 2022 verwachten?

Gerelateerde Nieuws

  • SGS INTRON B.V.

Dr. Nolenslaan 126,

, 6136 GV,

Sittard, Nederland