Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Een nauwkeurige kwantiteitsmeting aan boord van een schip is essentieel bij de wereldwijde handel van vloeistoffen in bulk en vloeibaar gemaakte gassen.

Kalibratiediensten van SGS voor schepen kunnen helpen bij het voorkomen van systematische overdrachtsverliezen en tegelijkertijd helpen bij het opbouwen en behouden van vertrouwen in handel en charterers en andere belanghebbenden.

Het belang van nauwkeurige scheepskalibratie

Kalibratie, de wetenschap van het vaststellen van het nauwkeurige volume van een tank dat overeenkomt met een bepaalde metingswaarde, is een van de belangrijkste factoren als er nauwkeurige kwantiteitmetingen gedaan moeten worden. Zonder nauwkeurige kalibratietabellen hebben zelfs de beste peilsystemen en de meest nauwkeurige metingen weinig waarde. Met SGS als uw kalibratiepartner bent u verzekerd van de hoogste mate van metingsnauwkeurigheid, zodat u vertrouwen kunt opbouwen bij uw klanten en dure fouten kunt voorkomen.

Naast het gebruik van traditionele methoden voor het kalibreren van scheepstanken, maakt SGS ook gebruik van iedere nieuwe ontwikkeling in de technologie. Met nieuwe technieken als Laser Distance-technologie is het mogelijk een schip en tank te kalibreren zonder steigers, zodat de extra kosten en onderbrekingen tot een minimum beperkt worden. Wij stellen ook capaciteitstabellen en nauwkeurigheidscertificaten op om te zorgen voor betrouwbare volumebepaling.

Waarom SGS?

SGS is wereldleider op het gebied van de fysieke kalibratie van alle soorten vaartuigen, waaronder statische opslagtanks, vrachtwagens, demonteerbare tanks en schepen en specialistische vervoerders van gas en LNG. Via ons wereldwijde netwerk bieden wij zeer goed opgeleide en ervaren kalibratietechnici die gebruik maken van apparatuur en software van topklasse.

Als dynamisch industrieleider is SGS actief lid van vele industriële instellingen, normenorganisaties en technische werkgroepen, waaronder die binnen ASTM, ISO, CEN, EI (The Energy Institute, voorheen bekend als het Institute of Petroleum) en IFIA.

SGS voert een kalibratietaak altijd uit volgens de geaccepteerde internationale normen en standaards als API, ASTM, EN, ISO, CEN of die van nationale en regionale normenorganisaties. Om risicobeheer binnen een bepaalde transactie of reeks transacties mogelijk te maken, kan SGS advies bieden over de keuze van de meest geschikte normen om te vermelden en/of gebruiken. Ons technische ondersteuningsteam staat ook klaar om te helpen bij problemen die optreden met betrekking tot normen, werkpraktijken of technologieën.

Ontdek hoe de scheepskalibratiediensten van SGS u kunnen helpen de meest nauwkeurige metingen te bereiken voor uw ladingen.

Contacteer ons