Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS Geavanceerde Reservoir Kwaliteit Services (ARQS) zijn lithologische analyse- en interpretatiediensten die uitgevoerd worden in het laboratorium met behulp van meerdere technologieën en biedt consistente, statistiek gezonde en uitgebreide mineralogische en lithologische analyse. We maken gebruik van aanvullende geoanalytische technieken als QEMSCAN, XRD, SEM, optische petrografie en geochemische analyse voor gedetailleerde lithologische informatie over het boorgat, zelfs in putten waar alleen snedes beschikbaar zijn. In het bijzonder de toepassing van QEMSCAN bij de analyse van snedes biedt niet alleen gedetailleerde mineralogische gegevens, maar ook lithologische gegevens in hoge resolutie die van onschatbare waarde zijn voor het vergroten van de duidelijkheid bij complexe of voorheen ononderscheidbare stratigrafische zones. ARQS is gespecialiseerd in mineralogische en lithologische karakterisering van een brede reeks monstersoorten, waaronder snedes en kernmaterialen van zowel conventionele als onconventionele ruimtes.

We kunnen ook ARQS-gegevens combineren met de ervaring van onze Subsurface Consultancy Group (SGS Horizon) voor petrofysische en netwerkinterpretatie en integratie in reservoirvormingsonderzoeken.

ARQS Analyse en interpretatie

ARQS-analyse en -interpretatie zorgt voor een nauwkeurig mineraaloverzicht van een monster en biedt u kwantitatieve mineralogiegegevens (korreldichtheid, mineraalomvang, geschatte poreusheid) en u kunt zelfs de zware mineraalfases en stollings- of metamorf gesteente traceren.

Door mineralogische en texturele criteria te combineren om lithologieën te bepalen, en de spatiële relatie tussen monsters, genereert ARQS gerichte percelen voor het leveren van stratigrafische dwarsdoorsneden voor correlatie met bestaande gerichte netwerken en geofysische gegevens. We hebben ook de mogelijkheid uitgeholde of vervuilde lithotypes uit uw gegevensset te verwijderen.

Waarom SGS?

Met onze uitgebreide analytische ervaring en kennis van correlatie, diagenese, sedimentologische en reservoirevaluatiestudies zorgen we dat u een uitgebreid, geïntegreerd gegevens- en interpretatiepakket van hoge kwaliteit ontvangt. De gegevens kunnen gebruikt worden in combinatie met petrofysische gegevens om netwerklogs, spectroscopie en ingenieursgegevens te ijken om bijvoorbeeld te assisteren bij het minimaliseren van boorproblemen. Onze ARQ-diensten zijn specifiek nuttig voor onconventionele reservoirs waar XRD-analyse alleen onvoldoende resultaten biedt; als texturele eigenschappen belangrijk zijn (schaliegas, in laag gesteente gewonnen gas, bitumineus zand); of bij reservoirdelen waar snedes overheersen, of alleen materiaal beschikbaar is voor analyse.

Binnen 4 tot 6 werkweken ontvangt u van het SGS ARQS-team voorlopige gegevens en een basisrapport voor maximaal 100 monsters, of 6 tot 8 werkweken voor maximaal 200 monsters.

Neem voor meer informatie over hoe wij u van dienst kunnen zijn met onze ARQ-diensten, contact op met een medewerker van SGS.