Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Door middel van meerfasige stroommeting worden de individuele stroomsnelheden van olie, water en gas gemeten tijdens de productie van een put.

De laatste decennia is de noodzaak om deze stroomsnelheden te meten toegenomen omdat de sector gedwongen werd de economische levensvatbaarheid van eerder aangeboorde reservoirs te bepalen.

Vandaag beschikken we over een grotere technologische precisie en is het dus mogelijk om betrouwbaardere resultaten te behalen dan tijdens de exploratiefase van de oudere putten. Ook het gebruik van een meerfasige stroommeter (MPFM) is zeer handig bij het beoordelen van nieuwe olievelden, omdat dit een goed beeld geeft van de prestaties van de bron via snelle brongegevens en omdat de kosten per brontest lager zijn dan met andere methodes.

Meerfasige meter

SGS maakt gebruik van de Roxar 2600 derde generatie MPFM als mobiele eenheid. Dankzij het eenvoudige lichtgewichtontwerp weegt hij 80% minder dan zijn voorganger. Dankzij de innovatieve Zector-technologie (moderne signaalverwerking, nieuwe veldelektronica en elektrodegeometrie) verschaft dit model een accuraat stroomprofiel en geïntegreerde meting van druk, differentiaaldruk en temperatuur. Een niet-radioactieve uitvoering kan gebruikt worden onder de meeste werkomstandigheden, maar er is ook een gamma-uitvoering beschikbaar voor speciale toepassingen en hoge GVF.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de MPFM-diensten van SGS.