Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Doe praktijkervaring op bij een marktleider en versterk hiermee je loopbaanperspectief.

Wij bieden stages en traineeprogramma’s voor een soepele overgang van de opleiding naar de arbeidsmarkt.

Stages

Studenten en afgestudeerden kunnen bij SGS ervaring opdoen in uitdagende projecten die zelfstandig ofwel in samenwerking met onze professionals uitgevoerd dienen te worden. Gedurende het gehele jaar worden stages en programma’s aangeboden. Ben jij ambitieus en enthousiast, steek jij de handen uit de mouwen en wil je deel uitmaken van een dynamisch en groeiend bedrijf, dan zijn we op zoek naar jou.

Trainingsprogramma's

Zuidoost-Azië

Trainingsprogramma voor scheikundigen
We bieden een uitgebreid trainingsprogramma voor scheikundigen uit de Zuid-Oost-Aziatische regio. Dit gestructureerde trainingsprogramma dat in Australië kan worden bijgewoond, duurt twee jaar en bestaat uit zes modules, gevolgd door ongeveer zes weken op verschillende locaties in een mijn.

De cursisten doen kennis op van alle aspecten van algemene laboratoriumtechnieken.

 • Wegen en voorbereiden van monsters
 • Ontleding
 • Vuuranalyse
 • XRF, ICPOES en ICPMS
 • Kwaliteitsbeheer en kwaliteitscontrole
 • Klassieke scheikundige technieken

Na afronding van de training gaan de cursisten terug naar hun eigen land om daar voor SGS te werken.

Thailand

Over het algemeen verwelkomt SGS Thailand zowel net afgestudeerde stagiairs als studenten, en dan met name op de afdelingen Laboratory Services, SSC, en Environmental Services. In 2014 hebben we meer dan dertig stagiairs aangenomen (18 in Laboratory Services, 10 in Environmental Services, en de rest in SSC) als aanvulling op ons team van experts. Deze stagiairs hebben in april en mei de kans gekregen om acht weken lang essentiële werkervaring op te doen.

Singapore

De stageprogramma's in Singapore variëren van één tot zes maanden en zijn het hele jaar toegankelijk. Studenten die deelnemen aan een van onze stageprogramma's krijgen de kans hun vaardigheden op de werkplek te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Tegelijkertijd kunnen ze de vaardigheden die ze tijdens hun opleiding hebben opgedaan in de praktijk brengen. We hebben stageplaatsen voor studenten met de volgende specialisaties:

 • Wetenschap – scheikunde, milieuwetenschappen, farmaceutische wetenschappen, microbiologie, voedingswetenschappen, enz.
 • Engineering
 • Maritieme wetenschappen
 • Bedrijfswetenschappen
 • Communicatie en media

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde en enthousiaste mensen die klaar staan om hun handen uit de mouwen te steken en dagelijks deel uit willen maken van een dynamisch, groeiend bedrijf.

Europa

Leerling-laboratoriumtechnicus
Ons laboratorium in Ellesmere Port in het Verenigd Koninkrijk biedt een beroepstraining voor personen met een middelbareschooldiploma (GCSE en A-Level). Alle leerlingen gaan één dag per week naar school om zo hun vooropleiding af te maken. Tijdens de training:

 • GCSE-studenten volgen gedurende twee jaar een ONC-cursus in scheikunde op NVQ-niveau
 • A-Level-studenten volgen gedurende twee jaar een HNC-cursus in scheikunde op NVQ-niveau

Nadat de cursus is voltooid, gaan cursisten terug naar hun vaderland om daar voor SGS te werken.

Een stageplaats of leerbaan bij SGS opent de deur naar een succesvolle loopbaan, dus meld u gerust aan.