Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Als marktleider op het gebied van de implementatie van Single Window-programma's heeft SGS oplossingen ontwikkeld om handelstransacties over de hele wereld te stroomlijnen en te beveiligen.

Single Window-oplossingen stellen stakeholders in de handel in staat om elektronische interacties aan te gaan, documenten in te dienen en te verspreiden, inclusief douaneverklaringen, aanvragen voor import-/exportvergunningen, handelsfacturen en certificaten van oorsprong om de productieketen te versnellen en te beveiligen.

Een Single Window-programma kan uw handelsactiviteiten aanzienlijk verbeteren door papierwerk te elimineren, looptijden te verkorten en door informatie up-to-date en op een veilige plaats beschikbaar te houden.

Door gebruik te maken van de unieke en flexibel aanpasbare TradeNet-technologie kan ons team van experts nauw samenwerken met alle stakeholders in uw netwerk om een proces en workflow tot stand te brengen waarin een groot aantal partijen met elkaar worden verbonden zoals douane-instanties, havensystemen, banken, verzekeraars, belastingdiensten en overheden.

Op maat gesneden Single Window-oplossing

Bij SGS weten wij dat elke situatie uniek is en wij zijn van mening dat de sleutel tot een succesvolle Single Window-oplossing gelegen is in een grondige analyse van behoeften, financieringsmogelijkheden en implementatiestrategie.

Wij kunnen u assisteren door:

  • Uitvoering van een volledig haalbaarheidsonderzoek
  • Berekening van de projectkosten
  • Voorziening van een gedeeltelijke of zelfs een volledige financiering, afhankelijk van de aard van het project
  • Formulering en management van een gefaseerde implementatie van het programma

Onze ervaring heeft aangetoond dat de kortste weg naar een succesvolle Single Window-oplossing loopt via een nauwe relatie tussen de publieke en particuliere sectoren door middel van een Public Private Partnership (PPP). Waar mogelijk stimuleren wij ook het concept van Build Operate Transfer-programma's (BOT) om onze klanten te helpen bij de overname en het management van hun eigen netwerk.

Ontdek hoe SGS u kan helpen bij de implementatie van een Single Window-oplossing.