Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

NGO en Aid Monitoring – efficiëntie, transparantie en verantwoordingsplicht bij ontwikkelingshulp dankzij gestandaardiseerde best practices.

Onze NGO en Aid Monitoring Services maken gebruik van gestandaardiseerde best practices waardoor u uw organisatie versterkt, efficiënter en doeltreffender maakt en de steun krijgt van stakeholders en de gemeenschap. Ze zijn essentieel voor het verzekeren van efficiëntie, transparantie en verantwoordelijkheid.

NGO benchmarking

De verantwoordingsplicht en integriteit van een non-profitorganisatie is van cruciaal belang voor de stakeholders, waaronder donoren, begunstigden, andere NGO's en lokale overheden. Met onze NGO-benchmarkingdiensten kunnen NGO's rekenen op een onpartijdige beoordeling van hun verantwoordingsplicht. Die kan vervolgens wereldwijd worden vergeleken en als basis dienen voor training om uw organisatie voortdurend te verbeteren. 

De NGO Benchmarking-standaard van SGS consolideert een reeks codes en normen. We bieden zowel grote als kleine NGO's overal ter wereld een uitgebreid overzicht van hun verantwoordingsplicht en hun verbeteringspunten. We hebben tot nu toe al honderden benchmarkingevaluaties uitgevoerd en organisaties op die manier de kans gegeven hun zwakke punten te identificeren en verbeteringen aan te brengen. Zo worden ze op de lange termijn veerkrachtiger en duurzamer en kunnen ze tegelijkertijd hun vooruitgang laten zien aan donoren.

Aid Monitoring

Voor donoren die investeren in projecten en organisaties is het ook van cruciaal belang dat de activiteiten in landen die ver verwijderd zijn van het hoofdkantoor op een correcte manier worden gecontroleerd. Het verhoogt de zekerheid dat de activiteiten volgens plan worden uitgevoerd, vermindert het risico op wanbeheer en verbetert de efficiëntie. Monitoring stelt donoren in staat om snel beslissingen te nemen om interventies bij te sturen en zo hun doeltreffendheid te optimaliseren. 

Met onze complete, onafhankelijke Aid Monitoring Services garanderen we stakeholders 100% verantwoordelijkheid en zichtbaarheid over de hele lijn. Via ons netwerk van lokale experts kunnen stakeholders betrouwbare, lokale non-profitpartners vinden. Dit biedt zowel zekerheid aan de donor als capaciteitsopbouw aan de NGO. 

NGO Community Portaal

De verbeterde toegang tot sociale online platformen en de sterke toename in online donatieplatformen creëren nieuwe kansen voor de non-profitgemeenschap – donoren, begunstigden en NGO's – om met elkaar in contact te komen en elkaar te ondersteunen. We zetten ons wereldwijde netwerk en onze ervaring met NGO Benchmarking in om een onafhankelijke kwaliteitsborging aan te bieden aan deze diverse, bloeiende platformen en gemeenschappen.

Tot onze diensten voor online NGO-gemeenschappen behoren onder meer de ontwikkeling van aangepaste verificatienormen, het uitvoeren van controleactiviteiten, het consolideren van verschillende standaarden en het benchmarken van organisaties voordat ze worden geregistreerd. Door het bevorderen van verantwoordelijkheid, geloofwaardigheid en transparantie stimuleren we de betrokkenheid van de gemeenschap en ondersteunen we een bloeiend maatschappelijk middenveld.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze NGO en Aid Monitoring Services.