Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Transparantie en traceerbaarheid in de bosbouw is essentieel voor het garanderen van authenticiteit binnen de supply chain.

Inkoopbeleid voor hout vraagt vaak om SFM (Duurzaam bosbeheer of Sustainable Forest Management) certificering of andere certificeringsprogramma's. Het niet kunnen aantonen van een gecertificeerd product heeft grote invloed op supply chains, waarbinnen winst, duurzaamheid en herontwikkeling in gevaar gebracht worden. 

Het verbeteren van traceerbaarheid met behulp van technologie

Het gebruik van technologie om de bewegingen van hout te traceren en geldstromen te bewaken heeft geleid tot transparantie in de bosbouw. Doelmatige beheersing van houtbewegingen garandeert de legaliteit van geëxporteerd of lokaal gedistribueerd hout en zorgt voor traceerbaarheid en 100% correcte toeleveringsinformatie, van bos tot exportpunt.

Bosbeheer

Illegaal kappen van hout bedreigt de duurzame ontwikkeling van de bosbouwsector.  Het gebruik van technologie ter verbetering van uw bosbeheer, stelt u in staat om uw hout te traceren, te volgen en te certificeren terwijl het groeit. Onze aanwezigheid in de bosbouwsector, geeft inzicht in de manier waarop audits, inspecties en onafhankelijke controle van houtproducenten de supply chain en duurzaamheid kunnen verbeteren.

Dankzij onze oplossingen verbetert het bosbeheer op de lange termijn en is er meer controle van informatie over bossen, wat een significante bijdrage aan duurzame bosbouw levert. Meer informatie over legaliteitsaudits voor hout en National Forest Control.