Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Uitbesteding van de keuringen van voertuigen voor publieke diensten (public service vehicles - PSV) biedt wetgevende instanties en de maatschappij in algemene zin veel voordelen. De door SGS bij PSV-inspecties verzamelde voertuiggegevens verschaffen wetgevende instanties en overheden meetbare, gefundeerde informatie en het vertrouwen en de zekerheid dat elk voertuig waarvoor zij verantwoordelijk zijn, comfortabel en bovenal veilig is. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers/inzittenden in een veilig en comfortabel voertuig rijden.
Dankzij onze ervaring in het testen en de keuring van motorvoertuigen zijn wij ons bewust van de elementaire vereisten die voor regulerende instanties van belang zijn.

Onze voertuiginspectieprogramma's omvatten bijv.:

  • Nalevingsstatistieken
  • Traceerbaarheid van voertuigen, chauffeurs en eigenaren
  • Profielen van chauffeurs en expoitanten
  • Statistieken rondom goed- en afkeuren
  • Boekingstermijnen
  • Gedetailleerde beschrijving van de oorzaken van storingen en defecten
  • Testnormen
  • Nauwkeurigheid van taximeters
  • Voertuigmodificaties
  • Acitiviteiten na licentieverstrekking

Wij kunnen op basis van de bovenstaande criteria gedetailleerde rapporten opstellen waarin wij u - als overheidsinstantie - specifieke, op maat gemaakte feedback aanleveren over alle aspecten van uw wagenpark of de bestuurders daarvan. Al onze testgegevens worden veilig opgeslagen zodat deze te allen tijde voor u toegankelijk blijven. Gezamenlijk vormen deze gegevens een fundament dat u kunt gebruiken om bereikte niveaus te handhaven of te verbeteren. In Londen maakt bijv. de London Taxi and Private Hire (LTPH) - die o.a. verantwoordelijk is voor de beroemde zwarte taxi's - gebruik van het Vehicle Inspection Management System (VIMS) om op gerichte informatieverzameling gebaseerde wetsnaleving en alle post licensing-activiteiten voor het hele wapenpark in goede banen te leiden.

SGS Automotive Services heeft uitgebreide ervaring met de ontwikkeling en exploitatie van een breed scala van geavanceerde voertuiginspectieprogramma's en de daaraan gerelateerde diensten voor grote en kleine wagenparken. Wij hebben succesvolle, op wetsnaleving gerichte programma's ontworpen en geïmplementeerd voor landen op vier continenten. Elk programma is een op maat gemaakt product dat gebaseerd is op onze internationale expertise in combinatie met een diepgaande kennis van lokale marktomstandigheden en van de karakteristieken, vraag en vereisten van individuele markten.

De prestaties van ons netwerk voor voertuiginspecties worden alom gewaardeerd en gerespecteerd. De activiteiten variëren, van volledige moderniseringen (faciliteiten, uitrusting en personeel) tot de privatisering van inspectieactiviteiten en de daaraan gerelateerde activiteiten die traditioneel door overheidsdiensten werden verricht.