Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Als volledig onafhankelijk aanbieder van mechanische veiligheidsinspecties biedt SGS wagenparkeigenaars o.a. oplossingen aan op het gebied van emissie-inspecties.

Dergelijke inspecties en keuringen zijn gericht op:

  • Uitlaatgasemissies: goed afgestelde motoren hebben een betere verbranding waardoor de emissie van schadelijke verbrandingsresten in de atmosfeer afneemt. Bovendien nemen het brandstofverbruik en de motorslijtage af.
  • Geluidsemissies: geperforeerde uitlaten, illegale claxons etc. zijn een belangrijke bron van geluidsoverlast
  • Stank: benzine- of dieselgeuren zijn gewoonlijk het resultaat van lekkages in tanks en leidingen
  • Visuele hinder: deze ontstaat vooral wanneer oude of slecht afgestelde motoren excessieve hoeveelheden rook uitstoten.

Het feit dat uitlaatgasemissies bekend zijn, komen te staan als significante factor in de luchtvervuiling en milieuschade heeft de verantwoordelijke instanties gedwongen om oplossingen te zoeken waarmee de performance van hun wagenpark in de hand gehouden en bewaakt kan worden. De wereldwijde druk om te voldoen aan emissienormen en richtlijnen voor de luchtkwaliteit, alsmede het steeds toenemende aantal auto's hebben wetgevers gedwongen tot een antwoord in de vorm van emissiebeperkende maatregelen.

SGS Automotive Services heeft uitgebreide ervaring met het ontwerp en de uitvoering van een breed scala van geavanceerde auto-inspectieprogramma's en daarmee verband houdende diensten. Deze dienstverlening is geschikt voor grote en kleine wagenparken. Wij hebben met succes op wetsnaleving gerichte programma's samengesteld en geïmplementeerd voor landen op vier continenten. Elk van deze programma's is een op maat gemaakt product dat gebaseerd is op de internationale expertise van SGS en de diepgaande kennis van lokale marktomstandigheden en van de eigenschappen, vraag en vereisten van elke individuele markt.

De prestaties van ons netwerk voor voertuiginspecties worden alom gewaardeerd en gerespecteerd. De activiteiten variëren van volledige moderniseringen (faciliteiten, uitrusting en personeel) tot de privatisering van inspectieactiviteiten en de daaraan gerelateerde activiteiten die traditioneel door overheidsdiensten werden verricht. Mede dankzij ons zeer brede scala van faciliteiten en expertises zult u - wanneer u een samenwerking met SGS aangaat - altijd profiteren van de gebundelde kracht van onze wereldwijde 'best practice' werkwijzen en van de nieuwste technische ontwikkelingen.