Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Post entry-audits van SGS - waardebeoordelingen, profilering en auditplanning helpen u in- en uitklaringstijden te verkorten en douane-inkomsten te vergroten.

Onze Post entry-audits stellen douanemedewerkers in staat de correctheid van importverklaringen te controleren nadat goederen ingeklaard zijn en bij de importeur zijn gearriveerd.  Hierdoor zijn douanebeambten in staat de boeken, bestanden en bedrijfssystemen van de importeur ter plaatse te beoordelen met toegang tot meer gedetailleerde informatie ter verbetering van de kwaliteit van douanebeoordelingen.

De invoering van de WTO Overeenkomst douane-evaluatie (Agreement on Customs Valuation of ACV) in industriële landen heeft aangegeven dat een Post entry-audit goed werkt. We weten uit ervaring dat ACV-audits tot significante inkomstenverbeteringen kunnen leiden, omdat veel elementen met transactiewaarde (zoals licentierechten, 'assists' en relaties) tijdens een Post entry-audit naar voren komen.

Het outsourcen van Post entry-audits aan SGS geeft de douane het extra voordeel van onze deskundigheid in risicobeheer, met name voor het selecteren van aan Post entry-audit te onderwerpen transacties.  We zijn gespecialiseerd in profilering en het plannen van audits zodat de audits op importeurbestanden worden gerangschikt. Outsourcen aan SGS compenseert ook de tijdelijke verschillen tussen douanetraining en auditvaardigheden.    

Onze SGS-vakspecialisten zijn zeer deskundig op het gebied van evaluatie, wat noodzakelijk is bij de bepaling van de belastbaarheidsstatus van licentierechten en andere elementen van de transactie. Deze deskundigheid helpt bij het handhaven van de kwaliteit en de integriteit van de audit.

SGS-handelsspecialisten kunnen assisteren bij:

  • Het outsourcen van Post entry-audits (programma's die ontworpen zijn om te voldoen aan de douaneadministratie, inclusief de ontwikkeling van een inspectieteam binnenshuis, en de training van douanebeambten tijdens evaluatie-inspecties).
  • Training voordat het systeem wordt ingevoerd - intensieve training van evaluatiebeambten en invoeringsondersteuning van een Post entry-auditsysteem.
  • Gericht informatie zoeken - onze SGS risicobeheerdatabase kan worden gebruikt om de douane te assisteren met risicoprofilering en auditplanning zodat de audit op importeursbestanden gerangschikt wordt.

Neem contact met ons op voor meer informatie over diensten voor Post entry-audits en informeer hoe we kunnen helpen uw in- en uitklaringstijden en heffingsinning te verbeteren.