Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Met een netwerk met daarin 's werelds grootste kasjmierproductie- en verwerkingsgebieden, voert SGS vezelidentificatietesten uit om te controleren of alleen de vermelde vezels aanwezig zijn in batches.

Door vervanging van kasjmier door wol of andere vezels te detecteren, helpen wij bij het behoud van de hoge kwaliteit en waarde van kasjmier.

Met onze identificatiediensten van dierenharen controleren we de vezels in kwestie door te identificeren van welke dieren er vezels aanwezig zijn in bont en vezelmengels. We voeren vezelinhoudanalyses uit volgens de optische methode en de scanning elektronmicroscoop (SEM) methode. We bieden ook testdiensten van topklasse aan voor de identificatie van diersoorten via Matrix Assisted Laser Desorption Ionization - Time of Flight (MALDI-TOP) massaspectrometrie: een procedure die ook wel SIAM genoemd wordt.

Via het gebruik van SIAM kunnen we een diersoort vaststellen aan de hand van zelfs de kleinste hoeveelheid van een dierenhaar, klauw of nagel, zonder gebruik te hoeven maken van DNA of RNA. Daarnaast kunnen we via SIAM morfologisch beschadigde vezels identificeren die meestal niet te identificeren zijn via microscopische methoden.

Om de consistentie en nauwkeurigheid van onze kasjmiertesten te bewaren, maken we gebruik van in de industrie geaccepteerde metingsmethoden en bieden we onze methode aan met gestandaardiseerde training op basis van onze traceerbare dieren- en vezelbibliotheek. Onze centrale dienst in het Verenigd Koninkrijk, geaccrediteerd door het Cashmere and Camel Hair Manufacturers Institute (CCMI), heeft de bibliotheek als volgt ontwikkeld:

  • Bibliotheek traceerbare dieren - we verzamelen vezels direct van bekende diersoorten, zodat we direct kunnen vaststellen van welke diersoort bepaalde vezels afkomstig zijn
  • Bibliotheek traceerbare vezels - we hebben een database opgebouwd van traceerbare dierenvezels, gebaseerd op de bekende dieren in de bibliotheek van traceerbare dieren. Aan de hand van afbeeldingen van zowel de SEM als de optische microscoop, meten we iedere vezelafbeelding op:

Aan de hand van onze vezelidentificatie- en testdiensten kunt u de bron van de vezels bepalen, en dus de kwaliteit en waarde behouden. Neem nu contact op met SGS voor meer informatie.