Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Overheden en oliemaatschappijen over de hele wereld verliezen ieder jaar aanzienlijke inkomsten doordat lage kwaliteitsbrandstoffen of belastingvrije doorvoerbrandstoffen illegaal worden omgezet in binnenlandse superbenzine.

Brandstofintegriteitsprogramma's van SGS bieden een betrouwbare en kosteneffectieve manier om dit soort illegale activiteiten te bestrijden, wat voordelen oplevert voor overheden, olie-industrie en consumenten.

Waarom gebruik maken van brandstofmarkers?

De komende 20 jaar zal de vraag naar olie wereldwijd naar schatting stijgen met 50%. De expansie van de olie-industrie en de stijgende prijzen zullen ertoe kunnen leiden bepaalde lieden zich willen verrijken door vervalsing en illegale handel.

Brandstof-markers kunnen helpen door:

  • Af te schrikken van illegale handel in brandstof en brandstofvervalsing met minderwaardige producten
  • te zorgen dat overheden en regelgevende instanties de juiste inkomsten kunnen incasseren van brandstofaccijnzen
  • de integriteit van de auto- en verwarmingsbrandstoffen te beschermen en zo het consumentenvertrouwen te vergroten
  • voertuigen te beschermen door de juiste kwaliteit van de brandstof veilig te stellen
  • de illegale invoer te voorkomen van producten waarop geen of lage belastingen zijn geheven en het dumpen van doorvoer-, export- of gesubsidieerde brandstoffen,
  • Afschrikken van het dumpen van producten van bedrijf tot bedrijf
  • Faciliteren van maatregelen ter bescherming van het milieu

Waarom SGS?

Als marktleider in de dienstverlening aan de upstream als downstream sectoren van de olie- en gasindustrie, begrijpen wij de voordelen van brandstofintegriteitsprogramma's en we hebben deze danook met veel succes toegepast. In 1998 lanceerde SGS een nieuw brandstofintegriteitsprogramma om de Keniaanse regering te helpen bij beteugelen van de illegale dumping van doorvoerbrandstof en de vervalsing van laag belaste kerosine tot hoogwaardige autobrandstoffen. Na het succes van dit Keniaanse programma hebben we inmiddels markerprogramma's uitgerold naar andere landen met vergelijkbare problemen.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over onze brandstofmarkerprogramma's.