Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Het SGS Drive Technology Center (DTC) levert een breed scala van geavanceerde diensten die aan de nieuwste eisen voldoen die aan het testen van motorprestaties gesteld worden.

Het geautomatiseerde testbanksysteem is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de meest uitdagende test- en ontwikkelingswerkzaamheden en kan naar behoefte uitgebreid worden om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.

Onze zes motortestbanken bieden testfaciliteiten voor:

  • motorvermogens tot 480 kW
  • koppelwaarden tot 1800 Nm
  • motortoerentallen tot 20.000 1/min
  • up-to-date metingen 
  • testbank- en mediaconditionering
  • benzine-, diesel- en CNG-motorproeven
  • koude startproeven tot -20°C

Wij bieden ook faciliteiten voor bussystemen als Profibis en CAN-bus (Controller Area Network) en voor de integratie van speciale meetapparatuur.

Wij kunnen ook brandstoffen van diverse kwaliteiten leveren voor gebruik voor testen en inspecties van motoren. Naast de benzines en diesel, CEC (Coordinating European Council) testbrandstoffen (benzine en diesel), kerosine en biobrandstoffen kunnen onze laboratoria elke gewenste hoeveelheid van speciale brandstofmengsels bereiden volgens de specificaties van de klant.

Waarom SGS?

Het Drive Technology Center van SGS in Oostenrijk beschikt over faciliteiten van topklasse die speciaal bedoeld zijn voor het testen van operationele materialen, variërend van de analyse van brandstoffen en smeermiddelen en van analyse van motoren tot de technische analyse van onderdelen. Ons kwaliteitsmanagementsysteem is gecertificeerd volgens ISO 9001/2000 en het centrum zelf is geaccrediteerd volgens ISO 17025.

Onze klanten worden tijdens iedere fase gesteund door een team van academische onderzoekers en technici die gespecialiseerd zijn in werktuigbouw, autotechniek, thermodynamiek, elektronica en scheikunde.

Ontdek hoe SGS diensten kan leveren voor motorprestaties en uw bedrijfsvoering kan ondersteunen.