Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Verschillende koolwaterstof- en andere industriële gassen zijn essentieel voor de productie van verschillende brandstroffen en petrochemische stoffen die we vandaag de dag in de industrie gebruiken, en zijn essentiële bouwstenen van het moderne leven.

De handel in deze grondstoffen is nu echt wereldwijd en ongelofelijk complex. De gassen verplaatsen zich over de wereld in volumes en tussen bestemmingen die slechts een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren. Het transport van koolwaterstof- en chemische gassen is een complexe en specialistische tak waarin veel verdiend kan worden, maar ook met een aantal technische uitdagingen die aangepakt moeten worden.

Kwaliteitscontrole, in het bijzonder de controle van absolute puurheid van gassen, is essentieel voor producenten, handelaars en distributeurs. Bij SGS voeren we een volledige specificatietest uit volgens internationale, nationale, handels- of bedrijfsspecifieke normen voor gassen.

Onze mogelijkheden voor het testen van gas

Ons gaslaboratoriumnetwerk biedt een brede reeks testmogelijkheden, waaronder de routinebepaling van puurheid door GC, GC-MS en waar nodig, de meer geavanceerde GC-MS-techniek. We bieden ook de meer traditionele bepalingen van fysieke basisparamaters aan zoals bevriezingspunt, dichtheid, dampdruk en dauwpunt. Ons wereldwijde laboratoriumnetwerk biedt faciliteiten voor goed risicobeheer aan alle geïnteresseerde belanghebbenden.

Onze labs analyseren gasmonsters op aanvraag van raffinaderijen, opslagfaciliteiten, chemische fabrieken en opslagtanks. We kunnen standaardtests aanbieden zoals omschreven in contract of andere handelsspecificaties, of op maat gemaakte testen, ontwikkeld om bepaalde bekende risico's aan te pakken (bijv. COS-testen van gasmonsters).

Waarom SGS?

SGS is uw eerste aanspreekpunt voor test- en inspectiediensten voor het volledige scala aan koolwaterstof en chemische gassen.

SGS handhaaft de kwaliteit en bewaakt de vakbekwaamheid door middel van interne en externe kalibratieprogramma's, interne en onafhankelijke audits en de strenge maatstaven waaraan trainingen en competenties moeten voldoen. Onze analisten over de hele wereld werken in labs die zijn uitgerust met de allernieuwste technologie en vele zijn geaccrediteerd volgens ISO 17025, zodat wij u analytische testen van de allerhoogste norm kunnen bieden.

Wij zijn actief lid van verschillende belangrijke industriële organisaties, normeringsorganisaties en werkgroepen, waaronder die binnen ASTM, ISO, CEN, EI (The Energy Institute, voorheen bekend als het Institute of Petroleum) en IFIA.

De uitvoering van alle inspecties van olie-, gas- en chemicaliënladingen is gebaseerd op algemeen geaccepteerde normen en testmethodes in de olie-industrie, de gasindustrie en de petrochemie zoals API MPMS, UOP, GOST, ASTM, EN of IP. Bovendien voldoen zij aan de specificaties die door ISO, CEN of diverse nationale en regionale normeringsorganisaties uitgegeven worden. Analytische methodes ontwikkeld door klanten of door die op maat gemaakt zijn kunnen tevens worden toegepast wanneer deze deel uitmaken van de specificaties. Indien nodig kunnen we klanten ook helpen de beste standaards te selecteren om te gebruiken ter ondersteuning van effectief risicobeheer binnen een bepaalde transactie. We bieden ook technische ondersteuning voor alle zaken met betrekking tot werkpraktijken, -standaards en -technologieën.

Lees meer over de gastestdiensten van SGS.