Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De petrochemie is een essentiële bouwsteen van het moderne leven en de handel in deze grondstoffen geschiedt nu op internationaal niveau en is erg complex geworden.

De grondstoffen verplaatsen zich over de wereld in volumes en tussen bestemmingen die slechts een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren.

De kwaliteitscontrole van de petrochemie is essentieel voor producenten, handelaars en distributeurs. Bij SGS voeren we een volledige specificatietest uit volgens internationale, nationale, handels- of bedrijfsspecifieke normen voor petrochemische producten.

Onze petrochemische testdiensten

Ons laboratoriumnetwerk biedt een volledig reeks testen, waaronder de routinebepaling van zuiverheid door GC, HLPC en, waar nodig, de meer geavanceerde GC-MS-technieken. We bieden ook meer traditionele bepalingen van fysieke basisparameters als destillatie, dichtheid, zuurgraad en kleur. Ons wereldwijde laboratoriumnetwerk biedt faciliteiten voor goed risicobeheer aan alle geïnteresseerde belanghebbenden.
 
Wij bieden een analyse op aanvraag voor alle petrochemische producten. In ons laboratorium analyseren we petrochemische monsters van:

  • Raffinaderijen
  • Opslagfaciliteiten
  • Opslagtanks
  • Kleinschalige opslag, zoals vaten en ISO-tanks

Waarom SGS?

SGS is uw eerste aanspreekpunt voor test- en inspectiediensten voor gehele reeks petrochemische producten.

Onze goed opgeleide analisten werken in moderne laboratoria die zijn uitgerust met technologie van topklasse. Veel van onze laboratoriumfaciliteiten zijn geaccrediteerd volgens ISO 17025, wat betekent dat we analytische testen kunnen uitvoeren conform de hoogste laboratoriumnormen. SGS wil de laboratoriumkwaliteit bewaken en de vaardigheid controleren door deel te nemen aan zowel interne als interlaboratoriumtestprogramma's, samen met interne en onafhankelijke audits en strikte trainings- en competentieconformiteitsnormen.

We zijn actief lid van veel industriële instellingen, groepen en organisaties, waaronder die binnen ASTM, ISO, CEN, EI (The Energy Institute, voorheen bekend als het Institute of Petroleum) en IFIA.

Onze handelsinspecties van ladingen olie, gas en chemische stoffen worden altijd uitgevoerd op basis van de geaccepteerde kernnormen voor petroleum en petrochemie, zoals API, MPMS, ASTM, UOP, GOST, EN of IP-testmethoden en -specificaties als uiteengezet door ISO, CEN en door regionale en nationale normenorganisaties.

We kunnen ook speciaal gebouwde analysemethoden gebruiken, of methoden die worden aangeleverd door klanten, waar nodig. Waar van toepassing kunnen we ook belanghebbenden helpen bij het selecteren van geschikte normen voor gebruiken en/of vermelden als middel om te zorgen voor geschikt risicobeheer binnen een specifieke transactie. Ons technische ondersteuningsteam staat klaar om vakkundig adviese te geven en te helpen bij normen, werkprocessen en gebruikte technologieën.

Lees meer over de petrochemische testdiensten van SGS.