Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Met de diensten van SGS voor het testen van de eigenschappen en prestaties van accu's en batterijen, met inbegrip van IEC 62660 en IEC 619892 kunt u aantonen dat uw product aan alle kwaliteits- en doelmatigheidseisen voldoet.

Voor toepassingen in auto's bieden we een volledige service met gebruik van de nieuwste technologie - testinstallaties met stroomsterkten tot 600A en spanningen boven de 1000V voor accupacks.

Accucellen, accumodulen en accupacks hebben de volgende eigenschappen:

  • Capaciteit in ampère-uren
  • Inwendige weerstand
  • Complexe impedantie
  • Dynamische impulsrespons

Onze klimaatruimten zorgen voor gelijkblijvende omgevingsfactoren tijdens het testen van de eigenschappen en maken simulatie van het volledige temperatuurbereik in een auto mogelijk in overeenstemming met klimaatomstandigheden over de hele wereld.

Met onze prestatietests voor accu's wordt het volgende vastgesteld:

  • Laadstatus (State of Charge of SOC)
  • State of Health (SOH)
  • Energie-efficiëntie

Voor de aandrijflijn van elektrische auto's, zoals Battery Electric Vehicles (BEV), Hybrid Electric Vehicles (HEV) en Plug in Hybrid Electric Vehicles (PHEV) wordt de rijcyclus gesimuleerd volgens de voor autofabrikanten (OEM's) geldende specificaties. Indien nodig kunnen stroomstijgtijden tot ver beneden 1 ms worden toegepast. Tijdens een rijcyclus kan de koeling van de accu nauwkeurig volgens de thermische omstandigheden in de auto worden geregeld De Cold Cranking Test voor accu's voor hybride auto's maakt ons accutestaanbod compleet.

Onze experts zijn vertrouwd met de nieuwste eigenschappen- en prestatiestests die in de auto-industrie worden verlangd. Wij staan reeds reeds tientallen jaren bekend als een betrouwbare technische service- en testpartner voor de auto-industrie.

Alle test worden uitgevoerd in overeenstemming met de desbetreffende regelgeving en normen, zoals SAE, VDA, ISO (b.v. ISO 12405) en IEC (b.v. IEC 62660, voorheen IEC 61982-4).

Neem nu contact op met SGS en ontdek hoe u via onze batterijtestservices aan alle door de auto-industrie gestelde eisen eisen kunt voldoen.