Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Met de levensduurtests voor elektrische voertuigen (EV) en end-of-life-tests van SGS demonstreert u de kwaliteit van uw producten aan klanten en consumenten.

Consumenten verwachten dat een aandrijfaccu net zo lang meegaat als de auto zelf, maar de levensduur van een accu is afhankelijk van tal van factoren, zoals temperatuur, ontladingsdiepte (Depth of Discharge, DoD), vochtigheid en trillingen. Dankzij nieuwe verbeteringen aan lithium-ion-accu's gaan deze steeds langer mee.

De levensduur van een accu kan aanzienlijke financiële en contractuele consequenties voor uw bedrijf hebben. Met onze diensten voor de auto-industrie kunt u uw accu's laten testen, goedkeuren en certificeren door een onafhankelijke derde partij.

Onze accutestdiensten voor elektrische voertuigen (EV) omvatten de volgende tests:

 • Versnelde levensduurtest
 • End-of-life-prognose
 • Kalenderlevensduurtest
 • Levenscyclustest, waarbij de laad- en ontlaadcycli worden gecombineerd met temperatuur- en dauwcycli, zoals:

  • Werkingsduurtest bij hoge en lage temperatuur
  • Levensduurtest met temperatuurcyclus onder belasting
  • Themische vochtigheidscyclitest
  • Levensduur bij hoge temperaturen en hoge vochtigheid

Indien de OEM-specificaties dit vereisen kunnen tegelijk met stroomcycli en temperatuurtests ook vibratie- en schoktests worden uitgevoerd. 

Wij kunnen ook eigenschappen- en prestatiestests voor packs met data-interfaces zoals de CAN-bus uitvoeren. Met de testbanken kunnen ook restbussimulaties worden uitgevoerd en kan de bus-data-stroom continu worden gecontroleerd. In de geautomatiseerde testprocedure desgewenst ook acties als "stel nieuwe stroombegrenzing in" of "koelcondities wijzigen" worden opgenomen. 

Met ons omvangrijke netwerk van accuveiligheidsexperts en -faciliteiten én onze uitgebreide technische ervaringen zijn wij de ideale partner om u te helpen uw producten marktklaar te maken - waar u ook gevestigd bent.

Neem nu contact op met SGS en ontdek hoe u via onze batterijtestservices aan alle door de auto-industrie en de consument aan de levensduur gestelde eisen kunt voldoen.