Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

SGS test volledige voertuigen en onderdelen om naleving te verzekeren met de internationale richtlijnen voor afgedankte auto's (ELV, end-of-life vehicles) Dit omvat 2000/53/EC van de Europese Unie, alsook de richtlijnen voor China, Japan en Korea.

Deze richtlijnen moedigen fabrikanten van voertuigen en voertuigonderdelen aan om producten te ontwerpen met hergebruik en recycling in gedachten. De wetgeving beperkt ook het gebruik van bepaalde stoffen zoals lood, kwik, cadmium, chroom (VI) en in bepaalde gevallen ook bromaat vlamvertragers zoals polybroomdifenylether (PBDE) en polybroombifenyl (PBB).

Met behulp van de laatste technologieën voeren wij testen uit voor afgedankte voertuigen om zelfs de kleinste hoeveelheden van deze stoffen te detecteren. Dankzij ons wereldwijd netwerk en genormaliseerde testprocedures kunnen wij deze diensten op elke locatie uitvoeren en in elke productiefase.

We bieden ook chemische analyse van consultancy over naleving. We kunnen bijvoorbeeld testen uitvoeren voor de stoffen op de Global Automotive Declarable Substances List (GADSL) voor extra veiligheid in uw processen. We kunnen u bovendien helpen zeer zorgwekkende stoffen (SVHC substances of very high concern) beheren, conform de reguleringen van de Europese Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie (REACH)

Onze specialisten kunnen u gegevensbeheer bieden en consultancy met betrekking tot de International Material Database System (IMDS) en China Automotive Database System (CAMDS) of andere rapportageformaten. We beschikken over de mogelijkheid om databaseverzendingen uit te voeren in uw naam en op de hoogte te blijven van wijzigingen in de wetgevingen. Dit bespaart u tijd en helpt u doorgaande naleving te verzekeren.

Neem nu contact op met SGS om te weten te komen hoe de ELV-diensten u kunnen helpen met homologatie en de milieu-effecten van uw activiteiten en producten te beperken.