Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Kleine, ongecontroleerde variaties in de toepassing van PGM (metalen van de platinagroep) coatings tijdens de productie van autokatalysatoren kunnen de katalytische reactie negatief beïnvloeden en grote gevolgen hebben voor financiële contracten.

SGS is wereldleider in de karakterisering van autokatalysatoren en de bepaling van de eigenschappen van katalytische coatings. Wij verlenen uiterst nauwkeurige externe diensten aan fabrikanten, kopers, verkopers en onderzoekers van katalysatoren in de autokatalysatoren-industrie.

SGS-deskundigen begrijpen de waarde van de PGM die bij de vervaardiging van onderdelen voor driewegkatalysatoren gebruikt worden en het belang van de kwaliteit van de coating. Onze scheikundigen en mineralogen passen vuurtest-analyse en rasterelektronenmicroscopie toe om de kwaliteit te bewaken en de hoeveelheid gebruikte PGM te kwantificeren en om ervoor te zorgen dat de details bij de toepassing van PGM-coatings in uw materialen kloppen.

Autofabrikanten

SGS levert externe analyses van de autokatalysatormaterialen en van het vakmanschap bij de verwerking aan autofabrikanten. Wij zorgen ervoor dat de platina, palladium en rhodium die in de substraten voor de driewegkatalysatoren wordt gebruikt aan uw hoge normen qua kwaliteitscontrole en precisie voldoen.

Metaalanalyse alleen is niet altijd voldoende om te bepalen of een katalysator aan de specificaties zal voldoen. SGS heeft een serie optische en elektronische imaginginstrumenten ontwikkeld die nauwkeurig inzicht geven in de prestatie van het uiteindelijke onderdeel. Deze instrumenten meten belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van de coating, zoals dikte van de celwand, coatingnummer en dikte van de coating. Wij letten met name op mankementen in de coating, zoals variaties in de dikte, holtes/gangen, scheuren en blaasjes.

SGS kan ook kwaliteitscontrole-audits uitvoeren voor onderdelen die u momenteel gebruikt, of katalysatoren bekijken die momenteel op de markt zijn, om de kwaliteit van verschillende producten te beoordelen.  

Fabrikanten van autokatalysatoren

SGS ondersteunt fabrikanten van katalysatoren door het bepalen van het PGM-gehalte en de samenstelling ervan, het ontwikkelen van stroomschema's, het bevestigen van analyseresultaten, het uitvoeren van proces-audits en het leveren van controle-analyses.

U kunt op onze analytische testresultaten en de SEM-beelden uit onze laboratoria vertrouwen als bevestiging voor de kwaliteit van het materiaal dat uw leveranciers u geleverd hebben en de effectiviteit van coatingactiviteiten. Ons team deskundigen kan bovendien de kwaliteit en prestaties van uw driewegkatalysatoren controleren in onze laboratoria.

Onderzoeks- en ontwikkelingsgroepen voor autokatalysatoren

SGS levert vertrouwelijke en betrouwbare gespecialiseerde ondersteuning bij karakteriseringstaken voor groepen die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe formuleringen en technologie voor autokatalysatoren. Wij beschikken over de apparatuur en de expertise voor volledige functionaliteits- en kwaliteitsbeoordelingen.

Recycling van autokatalysatoren

SGS is wereldleider voor PGM-uitlogingstechnologie. Wij bieden geavanceerde uitlogingstechnologiën zoals PLATSOL, waarmee auto-recyclers op een voordelige manier PGM uit driewegkatalysatoren terug kunnen winnen.

Testdiensten voor autokatalysatoren

SGS is brancheleider op het gebied van katalysatoren voor de auto-industrie. Als u actief bent in de autokatalysatorsector kunt u vertrouwen op onze beoordeling door derden en analytische en beeldvormende dienstverlening.