Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Bescherm mensen en materialen aan boord van uw schepen en voldoe aan alle aanlegvereisten met een inventaris van gevaarlijke materialen (IHM) van SGS.

Een IHM maakt integraal deel uit van de Conventie van Hong Kong die in 2009 werd goedgekeurd door de IMO (internationale maritieme organisatie). Hoewel deze conventie nog niet van kracht is, bepaalt ze dat elk schip een inventaris moet hebben van alle gevaarlijke materialen aan boord. De conventie is bedoeld om er zeker van te zijn dat schepen en offshore platformen kunnen worden ontmanteld zonder gevaar voor mens of milieu.

De voordelen van een Inventory of Hazardous Materials (IHM)?

SGS-experts kunnen een volledige IHM uitvoeren voor uw vloot zodat u:

  • de veiligheid van iedereen aan boord kunt garanderen
  • voldoet aan de huidige en toekomstige regelgeving, zoals SOLAS en MARPOL
  • alle gevaarlijke stoffen op een schip kunt identificeren, zoals asbest, kwik, loodhoudende verf of polychloorbifenylen (pcb's)
  • verdere acties kunt verrichten om de veiligheid, bruikbaarheid en duurzaamheid van uw schip te bevorderen

Over de inventaris

In een IHM staat niet alleen vermeld wélke gevaarlijke materialen aanwezig aan boord zijn, maar ook in welke hoeveelheden en wat hun specifieke eigenschappen zijn. Er wordt bijvoorbeeld getest op de aanwezigheid van asbest, pcb's, kwik(-verbindingen), cadmium(-verbindingen), radioactieve stoffen en chroom-6. Een IHM bestaat uit onderzoek en tests aan boord, waarbij een gecertificeerd inspecteur monsters verzamelt om te laten analyseren in een erkend laboratorium. Een IHM-rapport is "dynamisch", wat betekent dat het rapport uiteindelijk de volledige levenscyclus van een schip weergeeft: in de bouwfase, in de operationele fase en in de recyclingfase. Na een verbouwing of intensief docken moet het rapport bijvoorbeeld geüpdatet worden, omdat er mogelijk gevaarlijke materialen aan boord zijn gebracht.

Waarom kiezen voor de IHM-diensten van SGS?

Flexibel, snel en onafhankelijk: onze experts zijn gecertificeerd om IHM-analyses uit te voeren. We staan 24 uur per dag stand-by en kunnen als het nodig is onze inspecteurs overvliegen naar uw schip. Zo kunnan de analyses worden uitgevoerd zonder oponthoud voor uw vloot, terwijl de monsters worden geanalyseerd in ons eigen laboratorium. Dit betekent dat de resultaten razendsnel beschikbaar zijn.

SGS kan u helpen met al uw milieu-, veiligheids- en gezondheidsvraagstukken aan boord. Zo bieden we onder andere een brede waaier aan milieuonderzoeken en -analyses aan om uw activiteiten te ondersteunen. Van een IHM tot scrubberanalyses en het testen van ballastwater. Met onze aanwezigheid in alle grote havens over de hele wereld, zijn onze services beschikbaar waar en wanneer u ze nodig hebt.

Neem contact op met uw lokale SGS-vestiging voor meer informatie over onze snelle en deskundige dienstverlening.