Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

De regelmatige controle van containers is essentieel voor het behoud van een soepele doorvoer van uw lading.

SGS biedt een brede reeks standaard en speciale inspecties van tankcontainers, koelschepen en boxcontainers. Naast standaard periodieke inspecties bieden we via ons wereldwijde netwerk van toegewijde professionals ook diensten als gasvrij inspecties, muurwassingen, laboratoriumanalyses en hulp bij verzekeringen.

Onze inspectiediensten

 • Periodieke inspecties
  We kunnen periodieke inspecties uitvoeren, bijvoorbeeld om de 2,5 jaar of 5 jaar, van draagbare VN-tanks en IMO I-, IMO II- en IMO IV-tankcontainers. Tanks die goedgekeurd worden krijgen een certificaat waarin staat dat de container voor een bepaalde tijd gebruikt mag worden.

 • Inspecties van tankcontainer, tankwagon en boxcontainer
  Onze medewerkers zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van standaardinspecties en speciale onderzoeken, zoals on-hire- en off-hire-onderzoeken, hygiëne-inspecties en, voor tankwagons, Reinheitsschlussel-verificatie.

 • Inspecties koelschepen
  Op onze kantoren in Rotterdam en Antwerpen werken zeer bekwame koelschipinspecteurs die inspecties kunnen uitvoeren van koelschepen en gekoelde lading, en shipside-inspecties en onderzoeken van verzekeringsclaims.

 • Testen van Intermediate Bulk Containers (IBC's)
  SGS biedt een unieke dienst voor het uitvoeren van verschillende testen op IBC's op locatie met gebruikmaking van een mobiele meeteenheid. Wij kunnen wettelijke inspecties en hercertificering uitvoeren van IBC-inspecties. Daarnaast kunnen we ook periodieke inspecties uitvoeren.

 • Specialistische inspecties
  Onze experten kunnen ook testen uitvoeren volgens uw specificaties om de specifieke concentraties gassen in tankcontainers en tankwagons vast te stellen, waaronder
  • Analytische inspecties
  • Dauwpuntinspecties
  • Gasvrij inspecties

Waarom SGS?

Bij SGS streven we er voortdurend naar via ons internationale netwerk innovatieve logistieke diensten en oplossingen te bieden voor de olie- en gasindustrie. Dankzij onze uitgebreide ervaring in olie- en gaslogistiek en ongeëvenaarde kennis van marine ladingsinspecties kunnen wij flexibele inspectieoplossingen bieden die altijd aansluiten op uw wensen, waar u ook bent.

Lees meer over hoe SGS u kan helpen uw tankcontainerinspecties uit te voeren.