Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Voor de verkoop van producten en dienstverlening aan internationale spoorwegondernemingen en bedrijven, profiteert uw organisatie enorm van een gerealiseerde IRIS-certificering – de benchmark voor spoorwegkwaliteitsmanagement. Als u binnen Europa verkoopt, is deze certificering verplicht.

De International Railway Industry Standard (IRIS) is een gemeenschappelijke, wereldwijde methode voor de evaluatie van zakelijke managementsystemen binnen de hele spoorwegproductieketen. Hij is gebaseerd op ISO 9001 en op maat gemaakt voor de specifieke eisen van de internationale spoorwegindustrie.

Bij SGS hebben ervaren auditors diepgaande kennis van uw industrietak en de certificeringsnormen zodat wij uw organisatie door het auditproces voor IRIS-certificering kunnen begeleiden. Succes opent nieuwe markten en toont uw betrokkenheid wat betreft kwaliteit en veiligheid.

De IRIS-reguleringen en -richtlijnen bieden een hoge mate van transparantie voor de audits van spoorwegleveranciers. Ze zijn van toepassing op leveranciers van uitrusting en componenten aan de spoorwegindustrie en sinds 2009 verplicht voor het rollend materieel en de signalering. IRIS werd ontwikkeld door de Vereniging van de Europese Spoorwegindustrie (UNIFE).

De vereisten voorIRIS-certificeringzijn een integraal onderdeel van de managementsystemen van deelnemende ondernemingen en leveren belangrijke voordelen op voor:

System Integrators

  • Verbetering van de kwaliteit tussen verschillende productievestigingen
  • Vereenvoudiging van het evaluatie- en erkenningsproces voor leveranciers
  • Wegvallen van de behoefte eigen audits voor erkenning uit te voeren
  • Toegang tot nauwkeurige en betrouwbare gegevens uit één gemeenschappelijke IRIS-web-database

Leveranciers van uitrusting

  • Voer uw gegevens in en werk ze bij op het IRIS-platform
  • Informatie over succesvolle certificering kan toegankelijk gemaakt worden voor alle system integrators en potentiële klanten
  • Bereik betere zichtbaarheid binnen de industrietak
  • Bespaar tijd en geld met een enkele aanvraag voor certificering (ISO 9001 en IRIS)

Operators

  • Behaal vooruitgang langs de hele productieketen door zowel spoorweguitrustingen te verbeteren als het rollend materieel.

Wij kunnen uw organisatie ondersteunen door uw spoorwegkwaliteitsmanagementsysteem te ontwikkelen door beoordeling conform de IRIS-certificeringsnormen uw prestaties te verbeteren met onze dienstverlening op het gebied van audits, certificering en training.