Verbeter Voedselveiligheid Met Certificering En Bedrijfs-verbetering

Mixed Fruits and Vegetables

Kunt u voldoen aan de verwachtingen van uw leveranciers en de consumenten?

Voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke factoren in de supply chain. Ze hebben invloed op uw bedrijfsvoering en de verkoopbaarheid van uw producten. SGS biedt een uitgebreide reeks oplossingen, om uw organisatie te helpen het vertrouwen van uw leveranciers en de consumenten te vergroten. Tevens helpen deze oplossingen om risico’s te beperken en de efficiëntie in elke fase van de supply chain te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Waarom kiest u voor certificering?

Met certificering maakt u objectief aantoonbaar dat uw organisatie aan alle eisen van de standaard voldoet en dat uw organisatie in staat is om producten en diensten te leveren volgens de gemaakte afspraken. Certifcering helpt bij:

 • Het beheersen van risico’s en kansen.
 • Het voldoen aan wet- en regelgeving.
 • Het beschermen van consumenten.
 • Het verzorgen van correcte opslag, verscheping, verpakking en distributie van
  ingrediënten en producten.
 • Het waarborgen van de kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid binnen de
  supply chain.

Tegen welke standaarden kunt uw organisatie zich laten certificeren?

Naast algemene standaarden zoals ISO 9001 en ISO 14001 kunt u zich laten certficeren tegen diverse voedselstandaarden zoals ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, RSPO en onder andere UTZ.

Bekijk ons volledige aanbod van certificeringsdiensten op gebied van voeding.

Hoe bewaakt u de kwaliteit van uw leveranciers?

Met een leveranciersaudits of een second-party audits kunt u nagaan of uw fabrikanten en leveranciers voldoen aan de afgesproken (kwaliteits-)eisen. Samen met u, kunnen we bepalen welke zaken getoetst moeten worden. We kunnen daarbij kijken of de risico’s goed beheerst zijn, of de afgesproken kwaliteit geleverd wordt en of levertijden behaald worden.

Hoe kunt u voedselbesmetting voorkomen?

De World Health Organization omschrijft voedselhygiëne als de voorwaarde die nodig is, om de voedselveiligheid van productie tot consumptie te garanderen. Levensmiddelen kunnen op elk moment besmet raken. Dit kan gebeuren tijdens het slachten of oogsten, verwerken, opslaan, distribueren, transporteren en/of bereiden.

Elke organisatie die betrokken is in de voedselketen moet:

 • Voedsel beschermen tegen besmetting.
 • Voorkomen dat schadelijke bacteriën zich vermenigvuldigen.
 • Schadelijke bacteriën vernietigen in het voedsel door koken of verwerken.

Binnen de organisatie spelen de medewerkers een essentiële rol in het beheersen van de voedselveiligheid. Het is van belang dat uw medewerkers zich bewust zijn van de invloed van hun eigen handelen op de veiligheid van het eindproduct. Dit kan behaald worden met de incompany training ‘Bewustwording voedselveiligheid & hygiënisch werken’ of met onze nieuwe e-learning cursus ‘Introduction to Hazard Analysis & Critical Control Points (HACCP)’.

Weet u wat de succesfactoren voor een goede audit én een goed resultaat zijn?

Onze ervaren auditor, voor voedselveiligheid en kwaliteit, geeft graag zijn tips. Lees hier de vijf succesfactoren voor een goede audit.

Kunt u een product recall of calamiteit voorkomen?

Bij voorkeur doet uw organisatie er alles aan om een product recall of een calamiteit te voorkomen. Dit is uiteraard niet altijd mogelijk. Toch is het goed om bewust te zijn van de risico’s in de organisatie. Om een beeld te krijgen van de risico’s en kansen voor uw organisatie, voert u risicoanalyses uit. Bewustwording van de potentiele risico’s in de organisatie, stelt uw organisatie in staat om op een efficiënte manier om te gaan met de kansen en risico’s. Lees hier meer over risicomanagement.

Waarom kiezen voor SGS?

Wij bieden ongeëvenaarde ervaring, deskundigheid en een uniek wereldwijd netwerk. We kunnen gekwalificeerde technische deskundigen inzetten, waar u hen ook nodig heeft. Onze beoordeling van leveranciers en technische auditdiensten omvat:

 • Beoordeling van managementstructuur.
 • Verificatie van het kwaliteitsmanagementsysteem.
 • Audit voor kwaliteitsborging.
 • Aan de hand van de door u opgegeven criteria, kunnen wij uw leveranciers onafhankelijk beoordelen.