Certificering voedselveiligheid

Mixed Fruits and Vegetables

Kunt u voldoen aan de verwachtingen van uw leveranciers en de consumenten?

Voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke factoren in de supply chain. Ze hebben invloed op uw bedrijfsvoering en de verkoopbaarheid van uw producten. SGS biedt een uitgebreide reeks oplossingen, om uw organisatie te helpen het vertrouwen van uw leveranciers en de consumenten te vergroten. Tevens helpen deze oplossingen om risico’s te beperken en de efficiëntie in elke fase van de supply chain te verbeteren.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Waarom kiest u voor certificering?

Met certificering maakt u objectief aantoonbaar dat uw organisatie aan alle eisen van de standaard voldoet en dat uw organisatie in staat is om producten en diensten te leveren volgens de gemaakte afspraken.

Voordelen van certificatie

Certifcering helpt bij:

  • Het beheersen van risico’s en kansen.
  • Het voldoen aan wet- en regelgeving.
  • Het beschermen van consumenten.
  • Het verzorgen van correcte opslag, verscheping, verpakking en distributie van
    ingrediënten en producten.
  • Het waarborgen van de kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid binnen de
    supply chain.

Voedselveiligheid certificering

Naast algemene standaarden zoals ISO 9001 en ISO 14001 kunt u zich laten certficeren tegen diverse voedselstandaarden zoals ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, RSPO en onder andere V-Label.

Bekijk hier meer informatie over ons aanbod van certificeringsdiensten.

Hoe bewaakt u de kwaliteit van uw leveranciers?

Met een leveranciersaudits of een second-party audits kunt u nagaan of uw fabrikanten en leveranciers voldoen aan de afgesproken (kwaliteits-)eisen. Samen met u, kunnen we bepalen welke zaken getoetst moeten worden. We kunnen daarbij kijken of de risico’s goed beheerst zijn, of de afgesproken kwaliteit geleverd wordt en of levertijden behaald worden.

Hoe kunt u voedselbesmetting voorkomen?

De World Health Organization omschrijft voedselhygiëne als de voorwaarde die nodig is, om de voedselveiligheid van productie tot consumptie te garanderen. Levensmiddelen kunnen op elk moment besmet raken. Dit kan gebeuren tijdens het slachten of oogsten, verwerken, opslaan, distribueren, transporteren en/of bereiden.

Verantwoordelijkheid voedselketen

Elke organisatie die betrokken is in de voedselketen moet:

  • Voedsel beschermen tegen besmetting.
  • Voorkomen dat schadelijke bacteriën zich vermenigvuldigen.
  • Schadelijke bacteriën vernietigen in het voedsel door koken of verwerken.

Voedselveiligheidscultuur 

Binnen de organisatie spelen de medewerkers een essentiële rol in het beheersen van de voedselveiligheid. Het is van belang dat uw medewerkers zich bewust zijn van de invloed van hun eigen handelen op de veiligheid van het eindproduct.

Een volwassen voedselveiligheidscultuur helpt de risico’s van ziekte of overlijden te minimaliseren. Tevens zorgt het ervoor dat voedsel veilig voor de consument wordt geproduceerd.

Daarom is het belangrijk dat alle bedrijven in de voedselketen een positieve voedselveiligheidscultuur hebben. Lees hier meer over SGS Realize, het programma voor het meten en continue verbeteren van een voedselveiligheidscultuur.

Trainingen kunnen uw organisatie helpen bij het verhogen van de bewuswording omtrent voedselveiligheid, bijvoorbeeld met de incompany training Bewustwording voedselveiligheid & hygiënisch werken.

Melding maken van een product recall of calamiteit

Er zijn verschillende redenen voor een recall. Zo kan het voorkomen dat een product niet voldoet aan de eisen van voedselveiligheid. Tevens kunnen incidenten optreden of kan het zijn dat de toezichthouder vanuit de overheid ingrijpt.

Veel voedselveiligheidsnormen hebben een meldingsplicht voor recalls en incidenten. Lees hier meer over de meldingsplicht.

Waarom kiezen voor SGS?

Onze waarde voor de maatschappij zorgt voor een betere, veiligere en meer verbonden wereld. In welk deel van de wereld en in welke bedrijfstak u ook actief bent, u kunt altijd vertrouwen op onze experts die oplossingen leveren om operaties sneller, eenvoudiger en efficiënter te maken.

Wij werken met u samen en leveren onafhankelijke diensten die u helpen uw bedrijfsactiviteiten te verbeteren, risico's te beperken en intelligente oplossingen te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de diverse opties met u.

Uitleg Product Recall

Wilt u uitleg over het melden van een product recall?

Melding product recall

Succesfactoren audits

Weet u wat de succesfactoren voor een goede audit zijn?

Bekijk ze hier

Webinars

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen met onze Food webinars.

Bekijk ze hier

Whitepapers

Verdiep uw kennis met onze whitepapers

Bekijk ze hier

SGS Realize

Wilt u inzicht in de voedselveiligheidscultuur van uw organisatie?

Ontdek SGS Realize

V-Label

Verzeker consumenten van de authenticiteit van uw vegan of vegetarische producten.

Ontdek V-Label

Food Label Reviews

Verminder het risico op fouten op de etikettering van voedsel en zorg ervoor dat de regelgeving wordt nageleefd.

Lees er hier meer over

Vragen? Neem contact met ons op