Skip to Menu Skip to Search Contact Netherlands Websites & talen Skip to Content

Duurzame en praktische oplossingen voor al uw bouwgerelateerde vragen.

Of u nu een vraag heeft over bouwproducten of bouwprocessen, op zoek bent naar materiaaltesten of projectmanagement: wij kunnen u helpen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van materiaalonderzoek, advies en innovatie zijn wij uw partner in het aanbod van diensten voor bouwmaterialen en bouwprocessen in Nederland en het buitenland.

Neem contact op voor meer informatie.

Een uitgebreid aanbod aan diensten voor bouwmaterialen en -processen

Wij bieden producenten, aannemers, architecten, brancheorganisaties, overheden en particuliere partijen een breed scala aan diensten aan, waaronder:

Inspectie, risico en schadebeoordeling van gebouwen en infrastructuur Verschaffen van inzicht in de staat en de (rest)levensduur van een constructie, de omvang en oorzaak van schades en eventuele daaraan verbonden risico's.
Niet-Destructief Onderzoek (NDO) Snel en efficiënt inzicht in de opbouw en kwaliteit van constructies, zonder het aanbrengen van noemenswaardige beschadigingen, middels een breed scala aan meettechnieken.
Materiaalonderzoek Het testen van bouwmaterialen en -producten in ons geaccrediteerd laboratorium voor analyse en keuring: van kleine specifieke aanvragen tot bulkanalyses.
Betononderzoek en ontwikkeling Het voorspellen van scheurvorming in jong beton, risicobeheersing bij uitharding van beton, het analyseren van beschadigd beton en het optimaliseren van de samenstelling van betonmengsels. Daarnaast beoordelen en analyseren we coatings op beton.
Circulair bouwen Wij helpen u met al uw vragen over circulair bouwen en circulaire materialen. Met onze jarenlange kennis van bouwproducten, innovatieve toepassing van secundaire materialen en expertise op het gebied van technische en milieutechnische duurzaamheid van bouwmaterialen, bieden wij u de zekerheid die nodig is.
Metaaltesten Beoordeling van de eigenschappen van metalen producten op veiligheid, betrouwbaarheid en integriteit door middel van destructieve testen. Daarnaast bieden we onderzoek naar de schadeoorzaak van metalen producten en constructies.
Chroom-6 onderzoek Bepalen van de aanwezigheid van chroom-6 in verflagen op locatie via onze unieke methode. Wij voorzien ook in monitoring en eindcontrole.
Ontwikkelen van innovatieve materialen voor de wegenbouw Wij werken voortdurend aan nieuwe, slimmere, duurzamere bouwmaterialen en oplossingen, zoals oprolbaar asfalt, ultrastil wegdek en self-healing asfalt. Hierbij werken we samen met o.a. wegenbouwers, Rijkswaterstaat en TU Delft.
Dak-, gevel- en isolatiemateriaaltesten Kwalitatieve testen voor dak-, gevel- en isolatiematerialen om de (voor certificatie benodigde) eigenschappen in kaart te brengen, zoals waterdichtheid, waterdampweerstand, treksterkte en thermische weerstand.
Granulaten en toeslagmaterialen Onderzoek naar en begeleiding bij recycling van bouw- en sloopafval en reststoffen uit industriële processen, voor gebruik als secundaire bouwstoffen.
Levenscyclusanalyses (LCA) Het bepalen van de duurzaamheid en het inzichtelijk maken van de milieuprestaties van bouwmaterialen en -producten, zodat u voldoet aan de nationale en internationale normen. Daarnaast biedt het u inzicht voor optimalisering van uw product of proces en onderscheidt u zich van de concurrentie.
Monsterneming van bouwmaterialen We zijn gecertificeerd voor monsterneming bij partijkeuringen van grond- en baggerspecie, niet-vormgegeven en vormgegeven bouwmaterialen
Verkeerssignaleringstesten Inspecteren en testen van (dynamische) verkeersborden en verkeerslichten en onderzoek bij productontwikkeling.
Construction Products Regulation (CPR) Wij helpen u te voldoen aan de Europese eisen voor uw bouwproduct, waardoor u CE-markering toe kunt passen. Wij bieden deskundige kennis van de CPR, ofwel Verordening Bouwproducten, bouwmaterialen en de productnormen die van toepassing zijn op uw bouwproduct.
Sportvloerkeuringen We beschikken over uitgebreide ervaring in bouwbegeleiding, het testen, inspecteren, certificeren en verbeteren van kunstgrasvelden en kunststof binnen- en buitensportvloeren, zodat u voldoet aan de eisen van atleten, sportbonden, NOC*NSF, FIH en FIFA.
Productontwikkeling We bieden innovatieve en creatieve oplossingen voor slimmere, duurzamere bouwmaterialen. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van innovatief schuimbeton voor drijvende energiezuinige woningen, zwavelbeton en beton met phase change materials.

Waarom SGS?

Uitgebreide kennis van bouwmaterialen en -processen Of u nu een korte vraag heeft of een complex probleem: ons team van hoogopgeleide specialisten kan u helpen door middel van een persoonlijke en complete aanpak.
Modernste technologieën We kunnen vrijwel ieder type materiaalonderzoek in ons geaccrediteerd laboratorium uitvoeren. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en regelgeving en werken met de modernste technologieën. Hierdoor bieden wij de best mogelijke oplossing met de hoogst haalbare kwaliteit.
Accreditaties Wij werken volgens actuele normeringen en beschikken over de benodigde accreditaties van de Raad voor Accreditatie.
Kwaliteit en onafhankelijkheid Bij een keuze voor SGS, kiest u voor onafhankelijkheid. U kunt bij ons vertrouwen op antwoorden en onderzoeksresultaten gebaseerd op feiten. Wij brengen de resultaten helder voor u in kaart, in een rapportage waarmee u de juiste beslissing kunt nemen. Onze onafhankelijkheid wordt daarbij gecontroleerd door een externe partij.

Schrijf u in voor het halfjaarlijkse SGS INTRON Bulletin en blijf op de hoogte van de werkzaamheden van SGS INTRON, klantverhalen, ontwikkelingen en regelgeving in de markt.

Neem contact op voor meer informatie.

Of vul het formulier in:

Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht in te vullen.